Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΤΩΡΑ: Στις φλόγες καταστήματα και τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΩΡΑ: Στις φλόγες καταστήματα και τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

-Οι κουκουλοφόροι κάνουν επίθεση και στις τράπεζες που είναι στην Πλ.Κοραή, στην Πανεπιστημίου και Σταδίου
– Χιλιάδες πολίτες έχουν εγκλωβιστεί στα στενά του κέντρου
– Με προβλήματα αναπνοής στο ιατρείο της Βουλής ο Μανώλης Γλέζος
– Κλειστοί οι σταθμοί του μετρο Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη και Ευαγγελισμός
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

ΩΡΑ 20:50 Στις φλόγες έχουν παραδοθεί το κατάστημα Costa Boda στην Σταδίου. Καίγεται ολοσχερώς. Η φωτιά έχει επεκταθεί και στον διπλανό κινηματογράφο Απόλλων.

ΩΡΑ 20:50 Φωτιά και στον Ελευθερουδάκη στην Πανεπιστημίου και σε δύο άλλες τράπεζες.

ΩΡΑ 20:40 Κουκουλοφόροι προσπαθούν να σπάσουν δύο τράπεζες στην Όθωνος. Καίγονται ομπρέλες καταστημάτων στο Σύνταγμα.

ΩΡΑ 20:22 Πολίτες έχουν κάνει αλυσίδα για να περάσουν τα πυροσβεστικά. Έφτασε το πρώτο πυροσβεστικό και προσπαθεί να κατασβήσει την φωτιά στην καφετέρια.

ΩΡΑ 20:14 Πέταξαν μολότοφ σε τράπεζα στην Πλατεία Κοραή. Καίγεται όλη η τράπεζα. Κινδυνέουν όλα τα γύρω κτίρια να πάρουν φωτιά αφού δεν μπορούν ακόμη να πλησιάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

ΩΡΑ 20:10 Επεισόδια αυτή την ώρα σε Σταδίου και Κλαυθμώνος

ΩΡΑ 19:45 Οι “γνωστοί άγνωστοι” άνοιξαν λίγο τα ρολά στην καφετέρια και έβαλαν μια μικρή φωτιά και μέσα. Κάνουν επίσης επίθεση και στις γύρω τράπεζες.

ΩΡΑ 19:35 Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ σε γνωστή καφετέρια στην Πλατεία Κοραή.  Δεν μπορεί να πλησιάσει η πυροσβεστική.

Ωρα 19:05 Παρά τα επεισόδια οι πολίτες που θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά δεν φεύγουν και μένουν στο Κέντρο.
Οι κουκουλοφόροι έχουν στήσει οδοφράγματα στην Πανεπιστημίου.

Ωρα 19:00 Επεισόδια σε δρόμους γύρω από το Κέντρο και προς το Κολωνάκι. Επεισόδια στην Σταδίου στο ύψος της Παλιάς Βουλής, Φιλελλήνων και Μητροπόλεως, Πανεπιστημίου και Αμερικής.

Ωρα 18:50 Ηρεμία στην πλατεία Συντάγματος. Τα επεισόδια γίνονται πλέον στους γύρω δρόμους. Φτάνει στο Σύνταγμα και η πορεία του ΠΑΜΕ που βρίσκεται στην Σταδίου.

ΩΡΑ 18:30 Επεισόδια σε Πανεπιστήμιου, Σταδίου, Ερμού, Φιλελλήνων, Αμαλίας και Σόλωνος. Οι κουκουλοφόροι στήνουν οδοφράγματα. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.

ΩΡΑ 18:22 Πέτρες, μολότοφ και χημικά στην Πανεπιστημίου και στην Βουκουρεστίου.

ΩΡΑ 18:16 Επεισόδια και στην οδό Ερμού. Εγκλωβισμένοι πολίτες προσπαθούν να βρουν τρόπο διαφυγής. Κουκουλοφόροι πετουν μολότοφ και τα ΜΑΤ χημικά ενώ γύρω υπάρχουν πολίτες.

REUTERS

ΩΡΑ 18:10 Συνεχίζονται τα επεισόδια στην οδό Βασ.Γεωργίου. Στο Σύνταγμα έφτασε και ασθενοφόρο.

ΩΡΑ 18:05 Με φανερά τα συμπτώματα της δύσπνοιας, εξαιτίας της ρήψης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, έφθασε στη Βουλή ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά τα οποία είναι εναντίον του ελληνικού λαού καταλύουν επιπλέον κάθε έννοια συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας.

ΩΡΑ 17:53 Νέα επίθεση κουκουλοφόρων στους αστυνομικούς σε Αμαλίας και Βασ.Σοφίας.  Βροχή από μολότοφ και δακρυγόνων. Οι κουκουλοφόροι πετούν μολότοφ, πέτρες και ξύλα. Απαντούν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης οι αστυνομικοί.

ΩΡΑ 17:45 Πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικό φυλάκιο στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Με δακρυγόνα απάντησαν τα ΜΑΤ.
Ένας ελαφράς τραυματίας αστυνομικός.

ΩΡΑ 17:35 Ένταση έξω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Κουκουλοφόροι πετούν αντικείμενα στα ΜΑΤ. Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Χιλιάδες πολίτες όμως διαδηλώνουν ειρηνικά.

ΩΡΑ 17:15 Τα ΜΑΤ αφήνουν μια γυναίκα να περάσει από τον κλοιό και να πάει στο μνημείο το Αγνώστου Στρατιώτη και να αφήσει μια σημαία.

ΩΡΑ 16:35 Η Λεωφ.Αμαλίας γεμάτη απλούς πολίτες…

ΩΡΑ 16.38 Η Αμαλίας έχει γεμίσει με κόσμο

Τα ραντεβού των συνδικάτων ήταν στις 5 το απόγευμα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τον κόσμο να κατέβει στο Σύνταγμα ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγαμτοποιεί την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. 

ΩΡΑ 15.45 Κλειστή η Αμαλίας και η Πανεπιστημίου

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει: «Αυτή την κρίσιμη στιγμή που διακυβεύονται βασικά και θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα όπως ο θεσμός των ΣΣΕ πρέπει όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τα συνδικάτα στη βάση των κοινών εργατικών προβλημάτων.

ΩΡΑ 15.45 Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά απο τη Βουλή

Από χθες πάντως, μπήκε σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της Αστυνομίας  για το συλλαλητήριο του Συντάγματος, με  αυξημένη αστυνόμευση, περιπολίες, αλλά  προληπτικούς ελέγχους.

ΩΡΑ 15.40 Διμοιρίες έχουν αποκλείσει τη Β. Σοφίας πριν απο την είσοδο της Βουλής

Η  κυβέρνηση φοβάται τους “ένθερμους” κουκουλοφόρους και γι’ αυτό όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.  Και αυτό για να μην ζήσουμε και πάλι στο Σύνταγμα τις εικόνες του καλοκαιριού όπου θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο αλλά και τις πολύωρες οδομαχίες μεταξύ ΜΑΤατζήδων και νεαρών. Τότε που έπεσαν 2.000 χημικά και 100άδες βόμβες κρότου-λάμψης.  

Δεκάδες διμοιρίες περιμετρικά του κοινοβουλίου
 
Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, που ίσως θα ξεπερνά τις 5.000, να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται σε περίπτωση εκτρόπων η χρήση δακρυγόνων και χημικών και να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας. Δηλαδή, να μην υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από τους αστυνομικούς όσο και αν προκληθούν, ενώ έλαβαν ρητή εντολή να ριχτούν στη μάχη μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη. Επίσης έχουν δοθεί σαφείς εντολές να μην πέσουν δακρυγόνα στις εισόδους του Μετρό.

Και ίσως γι αυτό το λόγο το Μετρό στο Σύνταγμα είναι ήδη κλειστό από το πρωί ενώ έκλεισαν στις 14:00 και οι σταθμοί Ευαγγελισμός και Πανεπιστήμιο.
 
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη (από την περασμένη Πέμπτη) της Νομικής, επί της οδού Σίνα, από ομάδες φοιτητών και πολίτες. Οι καταληψίες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι η Νομική θα είναι το «κέντρο δράσεων στο πλαίσιο του θερμού τετραημέρου και της γενικής απεργίας που θα γίνει». Και γι’ αυτό εκτιμούν πως πρέπει να δοθεί προσοχή στο «στρατηγείο της Νομικής», όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούν, για το ενδεχόμενο να παρεισφρήσουν στον χώρο της κατάληψης  «μπαχαλάκηδες» και άτομα που θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια.  
 
Αξίζει να τονιστεί πως η ευρύτερη περιοχή του κέντρου  θα είναι απαγορευμένη ζώνη για τα αυτοκίνητα. Ο «αποκλεισμός» των οχημάτων θα απλώνεται από τη Συγγρού μέχρι την Κατεχάκη και από την Πειραιώς μέχρι την Πατησίων .
 
Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει τη φρούρηση με διμοιρίες των ΜΑΤ της Βουλής και εκεί θα ανέβει το τείχος-κάγκελο από πλεξιγκλάς. Για το Κοινοβούλιο σχεδιάστηκε ειδικό πλάνο, καθώς αναμένεται να μπει στο στόχαστρο των διαδηλωτών.

 
Συγκεκριμένα:
 
– Από νωρίς το μεσημέρι (το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 17:00) θα λαμβάνουν μέτρα 5.000 ένστολοι. Από αυτούς, οι 2.000 θα ανήκουν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 20 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (ένα είδος ήπιων ΜΑΤ)) και 25 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης).  
 
– Ισχυρές δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ  θα ενεργούν περιφερειακά της πλατείας Συντάγματος. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, κρατικής και Τροχαίας.
 
– Οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.
 
–  Εισαγγελείς χωρισμένοι σε δύο βάρδιες βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.

Διαβάστε
Μικροένταση στο Σύνταγμα με έναν τραυματία 

Ξύλο, μολότοφ και χημικά στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ – Τα ΜΑΤ έβαλαν κάτω πολίτη και τον χτυπούσαν! – Τουλάχιστον 2 τραυματίες και 5 προσαγωγές

Τα έσπασαν και πάλι στο κέντρο οι κουκουλοφόροι 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε