Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

TΩΡΑ: Υπό βροχή η πορεία των αναπήρων στο κέντρο της Αθήνας

TΩΡΑ: Υπό βροχή η πορεία των αναπήρων στο κέντρο της Αθήνας

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποιεί σήμερα το αναπηρικό κίνημα της χώρας σε όλα τα ΚΕΠΑ. Η δραματική αφήγηση στο Newsit  ενός πατέρα που το παιδί του  είναι ανάπηρο “μας στέλνουν στον Καιάδα”.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα ξεκίνησε από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου και αυτήν την ώρα πραγματοποιείται πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.

Οι ανάπηροι συνάνθρωποι μας αναγκάζονται για μια ακόμη φορά να βγουν στους δρόμους καθώς όπως καταγγέλουν σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στη χορήγηση αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων αλλά και στην ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Προεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία “πρώτοι εμείς θέλουμε να βρεθούν όσοι έπαιρναν μαϊμού επιδόματα και να τιμωρηθούν αλλά δεν είναι δυνατόν να μας ταλαιπωρούν από τις υγειονομικές επιτροπές κατά αυτό τον τρόπο. Είμαστε όμηροι στα ΚΕΠΑ και ζητάμε να πάψουν να μας βασανίζουν”.

Δραματική είναι κατάθεση ψυχής ενός πατέρα που το παιδί του έχει αναπηρία. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit “γίνεται σφαγείο. Μας στέλνουν στον Καιάδα”.

“Περιμένω 10 μήνες να μου εγκριθεί το επίδομα, πως θα ζήσω δίχως λεφτά;” λέει ο κύριος Ζήσης Μούσιος.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ! Αστυνομικοί χτύπησαν και κλώτσησαν τα άτομα με αναπηρία έξω από τη Βουλή

Στο δρόμο και οι ανάπηροι! Τα καροτσάκια της οργής

Συλλαλητήριο των ΑμεΑ την Πέμπτη στην Ομόνοια


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε