Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα 4 στρέμματα γίνονται… 6,8 και 20 εκτός σχεδίου!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– “Παραθυράκι” στο νέο νόμο φέρνει σαρωτικές αλλαγές
– Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα χρειάζονται 20 στρέμματα για έκδοση οικοδομική άδεια
– Αυξάνονται τα στρέμματα που θα απαιτούνται για έκδοση αδειών στα νησιά

Οι αλλαγές που μελετάει το υπουργείο αλλάζουν τα πάντα. Υπάρχει πρόταση ακόμη και για την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει τις οικοδομικές άδειες σε οικόπεδα ως 750 τετραγωνικά μέτρα με πρόσοψη σε νομαρχιακούς, δημοτικούς ή εθνικούς δρόμους.

Στην Αττική οι προτάσεις ανεβάζουν τα στρέμματα ως και στα 40 για οικοδομική άδεια σε περιοχή που θεωρείται ορεινός όγκος ή βιότοπος!

Παράλληλα όμως το υπουργείο ανοίγει ένα “παράθυρο” για τα αδόμητα τμήματα δασικών εκτάσεων όπως είναι ο Αγιος Στέφανος και η Ανοιξη.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν για τα εκτός σχεδίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, μέχρι τα τέλη του ερχόμενου μήνα.

Ήδη ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη στο νομοσχέδιο για τα δάση που κατατέθηκε χθες στη Βουλή με την οποία μέσω Προεδρικού Διατάγματος θα ρυθμιστούν νέοι όροι για την εκτός σχεδίου δόμηση.

Η πρόταση που έχουν στα χέρια τους τα στελέχη του υπουργείου μεταξύ άλλων προβλέπει ότι θα απαιτούνται 20 στρέμματα για να εκδοθεί οικοδομική άδεια στα εκτός σχεδίου οικόπεδα στο ηπειρωτικό τμήματα της Αττικής, ενώ στα νησιά και τις παράκτιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα απαιτούνται 6 ή και 8 στρέμματα.

Γύρω από μικρούς οικισμούς που δεν ανήκουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες και δεν έχουν ακόμη πολεοδομικό σχέδιο για να χτίσει κάποιος θα πρέπει να έχει οικόπεδο τουλάχιστον δύο στρεμμάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε