Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα ΕΛ.ΤΑ. «φταίνε» για την κατάληψη της Νομικής

Η Νομική έγινε κρησφύγετο των κουκουλοφόρων που μετείχαν στα επεισόδια της Κυριακής. Ποιος φταίει είπατε; Μάλλον τα ελληνικά ταχυδρομεία!

Όχι, καμία διάθεση (κακόγουστου) χιούμορ. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών έστειλε τα έγγραφα για την κατάληψη της Νομικής με το ταχυδρομείο. Και έφτασαν με μια μέρα καθυστέρηση.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις εισαγγελικές αρχές, ο κ. Πελεγκρίνης έστειλε επιστολή στην Εισαγγελία πρωτοδικών με φαξ το απόγευμα της Κυριακής. Μόνο που την Κυριακή, η Εισαγγελία είναι κλειστή…

Με το πρώτο έγγραφο, ο Θανάσης Πελεγρίνης ζητά από την Εισαγγελία τη διαφύλαξη του κτιρίου της Νομικής και με το δεύτερο γνωστοποιεί την κατάληψη του κτιρίου «άγνωστους φοιτητές».

Τα δύο επίμαχα έγγραφα έχουν παραλήπτη τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και κοινοποιούνται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Έφτασαν στην εισαγγελία το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 14:30 το μεσημέρι.

Το πρώτο έγγραφο έχει ημερομηνία 09 Φεβρουαρίου, την περασμένη Πέμπτη δηλαδή και ο Πρύτανης ενημερώνει «ότι ενόψει της γενικότερης κατάστασης, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις 10 έως και 12 Φεβρουαρίου 2012 και ζητείται η διαφύλαξη των κτιρίων του Πανεπιστημίου».

Στο δεύτερο με ημερομηνία 10 του μήνα «γνωστοποιείται η κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής από αγνώστους φοιτητές και η αδυναμία του Πρυτανικού Συμβουλίου να έχει πρόσβαση σ’ αυτό», αναφέρει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας.

Σημειώνεται δε ότι στο δεύτερο έγγραφο αναφέρεται πως «αφενός μεν ότι από 10.02.12 έως και 12.02.12 το βράδυ δεν είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν εκπαιδευτικής και ερευνητικής φύσεως εργασίες στο κτίριο και αφετέρου, ότι, από πληροφορίες, δεν προκύπτει ότι διαπράττονται καταστροφές στην περιουσία του Πανεπιστημίου».

«Διευκρινίζουμε ότι τα δύο έγγραφα φέρουν αριθμούς πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου Αθηνών 111010181 και 1112010182 αντίστοιχα και ημερομηνία 13.02.2012, δηλαδή την επομένη των γεγονότων στο κέντρο της Αθήνας», καταλήγει η ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Για την υπόθεση της κατάληψης της Νομικής, έχει ήδη διαταχθεί από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Η υπόθεση ανατέθηκε στη ΓΑΔΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλιάτσικο και εικόνες καταστροφής στη Νομική

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε