Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Τα διεθνή ΜΜΕ για το ασφαλιστικό

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Με ευνοϊκά σχόλια για την κυβέρνηση Παπανδρέου αντέδρασε ο…

διεθνής τύπος στη χθεσινή υπερψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από τη Βουλή.

“Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της μεταρρύθμισης της υπερχρεωμένης οικονομίας της χώρας, επιβάλλοντας την υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου που θα μειώσει δραματικά το κόστος συντήρησης του ελληνικού κράτους πρόνοιας, μέσω της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης και της μείωσης των παροχών”. Με αυτό το σχόλιο ξεκινά το σχετικό ρεπορτάζ των New York Times. Στη συνέχεια και αφού εξηγεί ότι μέχρι σήμερα πολλοί Έλληνες έπαιρναν σύνταξη στα 50, η ανταποκρίτρια της αμερικανικής εφημερίδας στην Αθήνα φιλοξενεί στο άρθρο της δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα, του Παύλου Μυλωνά και του Πέτρου Χριστοδούλου, οι οποίοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η χώρα μας θα καταφέρει να ανακάμψει από την κρίση.

Από την πλευρά της, η Wall Street Journal σχολιάζει ότι το ασφαλιστικό ήταν η πιο δύσκολη δοκιμασία στο Μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλίσει την έκτακτη δανειοδότησή της από την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σημειώνει στην ανταπόκρισή του ότι οι “πολίτες διαδήλωσαν μεν στους δρόμους κατά της ψήφισης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, αλλά η προσέλευση στην πορεία ήταν χαμηλή”. Επικαλούμενο Έλληνες αναλυτές, το Reuters εκτιμά ότι η κοινή γνώμη ενδεχομένως να έχει αποδεχθεί πλέον ότι πρέπει να “σφίξει το ζωνάρι”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα σχετικά ρεπορτάζ του Associated Press και του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, όπου επίσης υπογραμμίστηκε ότι, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ο όγκος της πορείας δεν ξεπερνούσε τα 12.000 άτομα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ρεπορτάζ για την πανεργατική απεργία και την ψήφιση του ασφαλιστικού φιλοξενούσαν και τα δίκτυα BBC, Al Jazeera και Fox News. Το τελευταίο συμπεραίνει ότι παρά την υπερψήφιση του ασφαλιστικού, εκκρεμούν ακόμη σοβαρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, γεγονός που συνεπάγεται ότι “η φουρτούνα δεν πέρασε ακόμη”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε