Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Τα… καλά της κρίσης: καφές με 1 ευρώ και δώρο η τυρόπιτα!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Το … happy hour έχει μπει στη ζωή μας, μαζί και οι προσφορές αλά… πιτσαρία, καθώς η κρίση που χτυπάει καφετέριες και εστιατόρια έχει και τα καλά της για τους καταναλωτές

“Μέχρι τώρα κανείς δεν κοίταζε τιμές” λένε οι ιδιοκτήτες, τώρα φαίνεται ότι ο Έλληνας έχει αποκτήσει άλλες συνήθειες. Έτσι άλλαξαν και οι … συνήθειες της αγοράς.


Υπάρχει αλυσίδα καφέ και γρήγορου φαγητού που προσφέρει τον καφέ και την τυρόπιτα με μόλις ένα ευρώ, ενώ μια ακόμη αλυσίδα εστιατορίων προσφέρει μενού με δύο πιάτα και γλυκό με μόλις 12 ευρώ.

Η νέα μόδα και η νέα φράση που έχει μπει στη ζωή μας είναι οι ώρες με τις προσφορές (happy hour) ώρες κατά τις οποίες οι καταναλωτές πληρώνουν σχεδόν μισοτιμής τα προϊόντα του καταστήματος.

“Νόμος” έχει γίνει πλέον για τις περισσότερες αλυσίδες καφέ και γρήγορου φαγητού η έκπτωση σε φοιτητές. Η σπουδαστική ταυτότητα εξασφαλίζει εκπτώσεις ως και 40%.

Πολλά είναι τα εστιατόρια που καθημερινά σε ειδικό πίνακα αναγράφουν το φθηνό πιάτο ημέρας. Χαρακτηριστικό ειναι το παράδειγμα εστιατορίου που προσφέρει γεύμα με 5 ευρώ και τον καφέ με ένα ευρώ.

Ειδικά σε μεγάλα εμπορικά κέντρα ο ανταγωνισμός έχει ωφελήσει τους υπαλλήλους των γύρω υπηρεσιών και καταστημάτων καθώς τα εστιατόρια που βρίσκονται εκεί έχουν ξεκινήσει σχετικές εκπτώσεις, ενώ βγάζουν ως και “κάρτα μέλους” με ειδικές προσφορές στα γεύματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε