Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Τα “κόλπα” της νέας γενιάς τρομοκρατών μπερδεύουν την ΕΛ.ΑΣ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πιθανότατα μέσα στην ημέρα η κατάθεση της συζύγου του Σωκράτη Γκιόλια κάτι που θα βοηθήσει την αστυνομία να βγάλει κάποια συμπεράσματα. Χαμένη στα «τρικ» της νέας γενιάς τρομοκρατών βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από τη δολοφονία.

Η αλλαγή του τρόπου δράσης, οι περίοδοι της σιωπής, οι εμφανίσεις και οι εξαφανίσεις οργανώσεων, τα «τυφλά χτυπήματα», οι ομάδες μιας επίθεσης και οι αναλήψεις ευθύνης εκ των υστέρων δημιουργούν σύγχυση στις διωκτικές αρχές.
 
Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι αξιωματικοί, «για να βρούμε τη “Σέχτα Επαναστατών” επανεξετάζουμε όσα μυστηριώδη διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στο αντάρτικο πόλης. Εμφανίστηκαν οκτώ οργανώσεις, έχουν υπάρξει πέντε επιθέσεις χωρίς ανάληψη ευθύνης, δύο αιματηρές ενέργειες με ασαφείς προκηρύξεις, ενώ πολλές ομάδες εμφανίζονται και εξαφανίζονται ως διά… μαγείας. Τέτοια “τρικ” δεν συνέβαιναν παλιά. Σε αυτές τις μεταλλάξεις και τις διεργασίες πιστεύουμε ότι κρύβεται το μυστικό της “Σέχτας”».
 
Όπως γράφει σήμερα “Το Βήμα” οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσδιορίζουν αυτά τα «μυστήρια»:
 
* Τον Ιούλιο του 2003 εμφανίζεται η οργάνωση «Λαϊκή Επαναστατική Δράση». Ως τον Ιούλιο του 2005 προχωρεί σε πέντε βομβιστικές επιθέσεις με στόχους εταιρείες και μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Από τότε… εξαφανίζεται!
 
* Τον Ιανουάριο του 2007 εμφανίζεται η «Ένοπλη Επαναστατική Δράση» (ΕΝΕΔΡΑ) με βόμβα στη ΔΟΥ Ηλιούπολης και από τότε πραγματοποιεί άλλες δύο ενέργειες ως τον Ιούνιο του 2009. Τον Ιούνιο του 2008 δίνει παρών η «Λαϊκή Θέληση» με βόμβα στα γραφεία δύο εταιρειών στο Μαρούσι. Η οργάνωση θυμάται με καθυστέρηση 50 μηνών να αναλάβει την ευθύνη για έκρηξη βόμβας στα δικαστήρια της Λάρισας τον Μάιο του 2004. Από τότε προχώρησε σε άλλες έξι επιθέσεις.
 
* Τον Σεπτέμβριο του 2003 ο «Επαναστατικός Αγώνας» εμφανίστηκε με βόμβα στα δικαστήρια και από τότε προχώρησε σε εννέα επιθέσεις και σε εκτόξευση ρουκέτας κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ. Από την άνοιξη του 2007 όμως ανεξήγητα «σιωπά» για 16 μήνες και επανέρχεται με βόμβα στα γραφεία της Shell τον Σεπτέμβριο του 2008. Μετά τον Δεκέμβρη του 2008 αναλαμβάνει πλήρη δράση, όμως έπειτα από την έκρηξη βόμβας στο Χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο του 2002 και ως τη διαφαινόμενη εξάρθρωση της τον Απρίλιο του 2010 δεν είχε πραγματοποιήσει άλλη επίθεση. Τη δεύτερη περίοδο «σιωπής» υπάρχουν ενδείξεις ότι συνεργαζόταν με τους «Πυρήνες». Επιπλέον πιθανολογείται ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» κρύβεται πίσω από την «Επαναστατική Συνέχεια» που εμφανίστηκε μία φορά τον Φεβρουάριο του 2010 με βόμβα στα γραφεία της JΡ Μorgan στο Κολωνάκι.
 
* Στις αρχές του 2008 εμφανίζεται η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Ως σήμερα έχει πραγματοποιήσει 160 ενέργειες. Συνελήφθησαν δέκα άτομα, καταζητούνται άλλοι έξι, όμως η δράση της συνεχίζεται αδιάλειπτα.
 
* Τον Οκτώβριο του 2009 γίνεται η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παρασκευής και προ μηνός η βόμβα σκοτώνει τον αστυνομικό Γιώργο Βασιλάκη. Για την πρώτη υπήρξε ασαφής προκήρυξη μιας οργάνωσης ΟΠΛΑ και για τη δεύτερη επιστολή με παραπομπή στο μέλλον για ανάληψη ευθύνης!
 
* Τον Δεκέμβριο του 2004 δολοφονείται ο αστυνομικός Χαρ. Αμανατίδης και τον Μάρτιο του 2010 σκοτώνεται από βόμβα στα Κάτω Πατήσια ένας 15χρονος Αφγανός χωρίς καμία οργάνωση να αναλάβει την ευθύνη.
 
* Στις αρχές του 2009 εμφανίζεται η «Σέχτα» με επιθέσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού, στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter και με τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα. Εξαφανίζεται για 13 μήνες ως την προηγούμενη Δευτέρα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι «γύρω από όλα αυτά κρύβονται 20-30 άτομα. Τα παράδοξα συμβαίνουν επειδή είτε θέλουν να μας μπερδέψουνείτε γιατί συμβαίνουν γεγονότα που εμείς δεν γνωρίζουμε».
 
 
Μέχρι στιγμής είκοσι καταθέσεις για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια έχει λάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, χωρίς όμως κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο, ενώ η χήρα Γκιόλια αναμένεται να καταθέσει ακόμη και σήμερα.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν συνολικά τρία άτομα και όχι τέσσερα, όπως εκτιμήθηκε αρχικά
 
 

Μ.Μπόση στο Newsit: “Οι τρομοκράτες πέτυχαν τον στόχο τους να φοβίσουν”

‘Υστατο χαίρε στον Σωκράτη

Ποιός ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας

Δολοφονήθηκε η δημοσιογραφία – Απερίφραστη καταδίκη από τα κόμματα


Τα χτυπήματα της Σέχτας – Εκαναν τελικά πράξη τις απειλές τους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε