Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Tα ξένα ΜΜΕ για την χθεσινή ψηφοφορία

Tα ξένα ΜΜΕ για την χθεσινή ψηφοφορία

Για ακόμα μια φορά τα βλέματα όλων ήταν στραμένα στην Ελλάδα. Και έβλεπαν οδοφράγματα μέσα και έξω από την Βουλή και προσπαθούσαν να καταλάβουν…

Το CNN κάνει λόγο για τα νέα μέτρα, τονίζοντας πως είναι απαραίτητα για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις από τους δανειστές μας, ενώ σημειώνει πως η Ελλάδα διανύει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης. Eπισημαίνει πως σημαντική θα είναι και η ψηφοφορία της Κυριακής για τον προϋπολογισμό του 2013.

«Οι νομοθέτες της Ελλάδας υποστηρίζουν τα μέτρα λιτότητας εν μέσω κινητοποιήσεων» ο τίτλος του BBC. 
Αναφέρεται επίσης στην διαγραφή των 6 από το ΠΑΣΟΚ και δίνει εμφαση στον φόβο των εργαζομένων ως προς την ευκολία με την οποία μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους την ώρα που η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25%.

Τις αντιδράσεις των πολιτών κατέγραψε το BBC , μεταδίδοντας τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά την πορεία της Τετάρτης όπως «Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι».

Η Le Monde αναφέρει επίσης την υπερψήφιση του νέου πακέτου μέτρων καθώς και τη δήλωση του υπουργού Οικονομικων Γιάννη Στουρνάρα ότι «ο δρόμος είναι απότομος και δύσκολος και χρειάζεται θυσίες. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ψήφιση των μέτρων. Δεν υπάρχει καμία διαφυγή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποδεκατίζεται το ΠΑΣΟΚ – Έξι βουλευτές εκτός Κ.Ο. του κόμματος

Η προβοκάτσια με τις μολότοφ εναντίον 100.000 διαδηλωτών – ΦΩΤΟ…

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε