Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα laptop επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα!

Τα laptop επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.11.2010 | 15:56
Πρώτη δημοσίευση: 09.11.2010 | 15:56

Μελέτες δείχνουν οτι η συχνή χρήση των φορητών υπολογιστών πάνω στα πόδια του χρήστη, μπορεί να επηρεάσει την ανδρική γονιμότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα μιας έρευνας του State University της Νέας Υόρκης ο φορητός υπολογιστής δεν είναι καλό να βρίσκεται πάνω στα πόδια των αντρών και συγκεκριμένα κοντά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Στην έρευνα οι συμμετέχοντες κρατούσαν στα πόδια ένα laptop με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σταθερό ενώ η θερμοκρασία που αναπτυσσόταν εκεί ανέβαινε μέσα σε 10-15 λεπτά έως και κατά 2,5 βαθμούς Κελσίου.

Μπορεί η θερμότητα που αναπτύσσεται να είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που παράγεται από ένα υπολογιστή μετά από κάποια ώρα λειτουργίας, όμως, σύμφωνα με έρευνες ακόμα και μία αύξηση της θερμοκρασίας, στα γεννητικά όργανα, περισσότερης του ενός βαθμού, μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή του σπέρματος.

Τέλος αν κάποιος κρατάει συχνά τον υπολογιστή στα γόνατα και για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε μπορεί αναμφίβολα να επηρεάσει αρνητικά την γονιμότητα του.   Διαδώστε αυτό το άρθρο