Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα μαγαζιά άνοιξαν αλλά έμειναν άδεια απο πελάτες

,

Αν και τα εμπορικά καταστήματα έμεινανα ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα, η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη, σύμφωνα με τους εμπόρους. Ο κόσμος απλά προτίμησε να κάνει μια βόλτα…

Μια ματιά στην αγορά της Ερμού όπου βρέθηκε ο φακός του Newsit είναι ενδεικτική. Ο κόσμος βγαίνει έξω για να χαρεί τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, να δει φίλους και συγγενείς και να αφήσει πίσω για λίγο της έγνοιες, αλλά ελάχιστοι ψωνίζουν, καθώς η βόλτα είναι “αναγνωριστική” όπως λένε χαρακτηριστικά.

ΩΡΑ 16:35
Ο κόσμος βγήκε στους…δρόμους όμως φαίνεται πως απλά βολτάρει ενώ προβλήματα θα συναντήσουν οι οδηγοί που κινούνται στις οδούς Πανεπιστημίου, Συγγρού και Κηφισίας. Μπλοκαρισμένα και τα περισσότερα στενά στο κέντρο της Αθήνας αφού όλοι ψάχνουν για μια θέση πάρκινγκ ενώ οι περισσότεροι προτίμησαν να πάρουν τα αυτοκινήτα τους αντί τα ΜΜΜ.

Στον πιο εμπορικό δρόμο του Πειραιά, τη Σωτήρος, το κλίμα είναι γιορτινό καθώς φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε να κλείσουν για σήμερα όλες οι κάθετοι και να στηθούν διάφορα events, κυρίως με δραστηριότητες για τα παιδιά που ζωγραφίζουν και παίζουν με την ψυχή τους.

Βέβαια, δεν χαίρονται όλοι καθώς όσοι πήραν τα αυτοκίνητα για να κατέβουν στο κέντρο της πόλης είχαν μείνει “εγκλωβισμένοι” για αρκετές ώρες στους δρόμους γύρω από το Πασαλιμάνι, το Δημοτικό Θέατρο και το λιμάνι.

Το Newsit μίλησε με τον ιδιοκτήτη καταστήματος με Swarovski και είδη δώρων Λίνο Στρατιώτη, ο οποίος μας λέει ότι φέτος η κίνηση είναι πιο μειωμένη από πέρυσι, ωστόσο ότι ο κόσμος κυρίως ρωτάει τιμές και κάνει έρευνα αγοράς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε