Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τα μοιραία σφάλματα και η κρίση του Εισαγγελέα για τον Κακαουνάκη

Νίκος Κακαουνάκης
Νίκος Κακαουνάκης

Μιλάει στο NewsIt o χειρουργός που συνέταξε το πόρισμα…

Στα χέρια του Εισαγγελέα βρίσκεται πια το πόρισμα για τον θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη, χωρίς όμως να κατονομάζονται γιατροί, χωρίς να εκτοξεύονται κατηγορίες αλλά και χωρίς να αποδίδονται άμεσες ευθύνες. 

Την έκθεση έχει συντάξει ο κ. Κακαβούλης, χειρουργός στο Κωσταντοπούλειο νοσοκομείο και στην έκθεση περιγράφει γεγονότα, κάνει επιστημονικές κρίσεις και παρατηρήσεις για όσα έπερεπε να είχαν γίνει και δεν έγιναν.

Τα μοιραία σφάλματα σύμφωνα με την εφημερίδα Το Καρφί τα οποία οδήγησαν στον θάνατο τον Νίκο Κακαουνάκη ήταν τα εξής:

 

-Η άσκοπη χειρουργική επέμβαση καλοήθους πολύποδα που θα μπορούσε να είχε αφαιρεθεί ενδοσκοπικ

-Η διαφυγή μολυσμένου υγρού από την ένωση του παχέος εντέρου με το λεπτό η οποία δεν εντοπίστηκε

-Στην τρίτη επέμβαση ξανακόπηκε τμήμα του εντέρου και επανασυνδέθηκε αντί να γίνει ειλεοστομία

-Στην επιμονή για συντηρητική αντιμετώπιση της σήψης, μιας και τα αντιβιωτικά και τα άλλα φάρμακα που χορηγούνταν δεν είχαν αποτέλεσμα

-Στην άρνηση των ιατρών του Ευαγγελισμού να αντιμετωπίσουν την σήψη με χειρουργείο, πριν ο ασθενής πέσει σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο κ. Σταύρος Πεντέας μιλώντας στο Newsit ανέφερε οτι είναι στην κρίση του εισαγγελέα για οτι αφορά στις ποινικές ευθύνες και στην κρίση την δικιά του να παραπέμψει τους ιατρούς τους οποίους θεωρεί ο ίδιος υπεύθυνους σύμφωνα με το πόρισμα στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Ήδη όμως ο κ.Πεντέας όπως δήλωσε στο Νewsit έχει βγάλει απόφαση και παραπέμπει κάποιους από τους ιατρούς στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΔΥΠΕ και αναμένεται να στείλει τις αποφάσεις παραπομπής στον εισαγγελέα.

Ο χειρουργός που συνέταξε το πόρισμα κ. Κακαβούλης μιλώντας στο Newsit δήλωσε οτι δεν θα μπορούσε να καταδικάσει ιατρούς οι οποίοι διάλεξαν μια θεραπεία από τις πέντε που υπάρχουν για να μπορέσουν να σώσουν εναν ασθενή.’ “Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις θεραπείας σε όλα τα προβλήματα της ιατρικής αλλά ο χειρουργός επιλέγει μία μέθοδο, η οποία ωστόσο μπορεί να μην έχει επιτυχή αποτελέσματα” τονίζει χαρακτηριστικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε