Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

“Τα πιο αθώα θύματα της κρίσης στην Ελλάδα είναι τα παιδιά”

“Τα πιο αθώα θύματα της κρίσης στην Ελλάδα είναι τα παιδιά”

Η πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα Μελίτα Σούμπερτ, διοργάνωση φιλανθρωπική εκδήλωση στην αυστριακή πρεσβεία στην Αθήνα, για τη στήριξη του Ξενώνα Παιδιών SOS- ΕΛΙΖΑ στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με την ίδια «Η Ελλάδα είναι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και τα πιο αθώα θύματα της κρίσης είναι τα παιδιά» και για τον λόγο αυτό δικό της μεγάλο μέλημα ήταν να δώσει ένα δείγμα βοήθειας και αλληλεγγύης. Στη φιλανθρωπική εκδήλωση παραβρέθηκε η σύζυγος του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Μαίη Παπούλια.

Επρόκειτο για δύο συναυλίες, από μέλη της διάσημης Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης – με έργα των Γιόζεφ Χάιδν, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Φραντς Σούμπερτ και Γιόχαν Στράους – υπό τη διεύθυνση, αντίστοιχα, των Ράινερ Κιούχλ και Αντόνιο Πάπανο, αλλά και για δημοπρασία έργων που είχαν παραχωρήσει για τον φιλανθρωπικό σκοπό οι γνωστοί Ελληνες καλλιτέχνες Μαρίνα Καρέλα, Βασιλική, Βασίλης Θεοχαράκης και Μαρκ Χατζηπατέρας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, από τις δύο συναυλίες και από τη δημοπρασία -που προβλήθηκαν στο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης- συγκεντρώθηκαν συνολικά 38.000 Ευρώ, τα οποία παραδόθηκαν από την Αυστριακή πρέσβειρα και τον διευθυντή της ξακουστής βιεννέζικης ορχήστρας, Κλέμενς Χέλσμπεργκ, στον Ξενώνα Παιδιών.

Ο Ξενώνας είναι ο πρώτος που έχουν δημιουργήσει από κοινού το Παιδικό Χωριό SOS Ελλάδας και ο Σύλλογος ΕΛΙΖΑ- Εταιρεία κατά της κακοποίησης παιδιών και σε αυτόν φιλοξενούνται για διάστημα μέχρι δύο χρόνων, κακοποιημένα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών, ενώ το εξαιρετικά καλά καταρτισμένο προσωπικό προσπαθεί να προετοιμάσει τα παιδιά για μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή επανένταξη στην κοινωνία.

Στις ευχαριστίες του προς τη Φιλαρμονική της Βιέννης και τους χορηγούς των εκδηλώσεων, κατά την παράδοση του ποσού, ο πρόεδρος του SOS- Παιδικού Χωριού Ελλάδας, Αναστάσιος Βρεττός, τόνισε πως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε χρόνο 7.500 παιδιά στην Ελλάδα, ηλικίας μέχρι πέντε χρόνων, κακοποιούνται και εγκαταλείπονται και δυστυχώς υπάρχουν φόβοι ότι η οικονομική κρίση θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού αυτού.

Στην ανακοίνωση του αυστριακού Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται επιπλέον ότι η σύζυγος του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Μαίη Παπούλια, έχει επισκεφθεί στο παρελθόν τόσο το Παιδικό Χωριό στη Βάρη, όσο και εκείνο στη Θράκη και γνωρίζει τη σημαντική συμβολή των Χωριών SOS στην ανεύρεση μιας νέας οικογένειας για δεινοπαθούντα παιδιά, στηρίζοντας η ίδια και τις προσπάθειες του Ξενώνα Παιδιών SOS- ΕΛΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Η λιτότητα που οι Ταλιμπάν της ΕΕ επιβάλλουν στην Ελλάδα, σκοτώνει»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε