Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα προσφυγόπουλα θα "ταξιδέψουν στα αστέρια"

Τα προσφυγόπουλα θα `ταξιδέψουν στα αστέρια`
ΦΩΤΟ ΑΠΟ FACEBOOK
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 15.02.2017 | 23:22

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) θα επισκεφθούν παιδιά προσφύγων και μεταναστών, στο πλαίσιο ενός προγράμματος επισκέψεων που διοργανώνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το ΕΑΑ και το Τμήμα Έρευνας του υπουργείου Παιδείας.

Από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ξενάγησης! Τα παιδιά θα ξεναγηθούν στο κτήριο Σίνα, θα ενημερωθούν για την λειτουργία και την χρήση οργάνων Αστρονομίας και θα «ταξιδέψουν» παρατηρώντας τον νυχτερινό ουρανό, με το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη, στο λόφο της Πνύκας.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευαισθησίας και προσφοράς, υποδέχεται τα παιδιά και μέσω των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του τα εισάγει σε θέματα Αστρονομίας και Επιστήμης γενικότερα.

Ακολουθώντας την σκέψη του Καρλ Σαγκάν «οι πιο εντυπωσιακές ανακαλύψεις θα είναι αυτές τις οποίες σήμερα δεν είμαστε αρκετά σοφοί για να τις προβλέψουμε», ελπίζουμε αυτές οι ξεναγήσεις να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τα παιδιά ώστε να ασχοληθούν με την επιστήμη ή απλά να αναζητήσουν και μέσα από το τηλεσκόπιο έναν φωτεινό και ελεύθερο κόσμο!

 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Φιλιππιάδα: Ντροπή! Δεν αφήνουν 12 εκπαιδευτικούς να διδάξουν 70 προσφυγόπουλα! Φιλιππιάδα: Ντροπή! Δεν αφήνουν 12 εκπαιδευτικούς να διδάξουν 70 προσφυγόπουλα!
  2. Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν 11χρονη προσφυγοπούλα μέσα από τις ζωγραφιές της [pics] Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν 11χρονη προσφυγοπούλα μέσα από τις ζωγραφιές της [pics]
  3. “Ερατοσθένης 2017”: Μαθητές από σχολεία της Ελλάδας θα (ξανα)μετρήσουν την περιφέρεια της Γης! “Ερατοσθένης 2017”: Μαθητές από σχολεία της Ελλάδας θα (ξανα)μετρήσουν την περιφέρεια της Γης!
  4. Στο Σχιστό η κόρη του Γιλντιρίμ! Μοίρασε δώρα στα προσφυγόπουλα Στο Σχιστό η κόρη του Γιλντιρίμ! Μοίρασε δώρα στα προσφυγόπουλα
  5. Στα ελληνικά σχολεία πηγαίνουν καθημερινά 2.500 παιδιά προσφύγων και μεταναστών Στα ελληνικά σχολεία πηγαίνουν καθημερινά 2.500 παιδιά προσφύγων και μεταναστών
  6. Μυτιλήνη: Επίσκεψη προσφυγόπουλων σε μουσείο και σε δημοτικό σχολείο! Μυτιλήνη: Επίσκεψη προσφυγόπουλων σε μουσείο και σε δημοτικό σχολείο!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook