Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τα πρόσωπα που ξυλοκόπησαν τον Κ. Χατζηδάκη – Ποιά 3 άτομα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ – Τι δηλώνει ο πρώην υπουργός στο NewsIt

– Η ΕΛ.ΑΣ γνωρίζει τα πρόσωπα των δραστών και ψάχνει πλέον τα ονόματά τους
– Κ. Χατζηδάκης στο NewsIt: Δεν νιώθω μίσος για αυτούς που με χτύπησαν
– Tραυματίστηκε και ο αστυνομικός φρουρός και δύο πολίτες που προσπάθησαν να προστατέψουν τον κ. Χατζηδάκη
– Δείτε βίντεο από παρόμοιες επιθέσεις κατά πολιτικών και συνδικαλιστών

Σε τρία πρόσωπα εστιάζονται οι έρευνες της αστυνομίας για να βρεθούν οι δράστες της απίστευτης επίθεσης κατά του πρώην υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποιώντας τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την ώρα της επίθεσης στη στοά του θεάτρου “Βρετανία” έχουν φτάσει σε σημαντικά στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες. Ξέρουν δηλαδή πρόσωπα, αλλά όχι ονόματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας υπήρξε μία μεγάλη ομάδα ατόμων, η οποία περικύκλωση τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, όταν κάποιος πολίτης άρχισε να φωνάζει “περνάει πολιτικός, πολιτικός”. Αυτό ήταν αρκετό για να αρχίσει η επίθεση, με τα άτομα αυτά να προπηλακίζουν τον κ. Χατζηδάκη και να του πετούν πλαστικά μπουκάλια με νερό.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αστυνομικού-φρουρού, ο οποίος μαζί με τον πρώην υπουργό κατέφυγαν στη στοά του θεάτρου. Εκεί όμως τους περίμεναν άλλα άτομα, με τρία από αυτά να αρχίζουν να γρονθοκοπούν τον βουλευτή στο κεφάλι με πρωτοφανή βιαιότητα προκαλώντας του τραύματα στο κεφάλι, το αυτί, το μάτι όπου και έκανε ράμματα.

Από το βίντεο η έρευνα των αστυνομικών εστιάζεται σε δύο νεαρούς, οι οποίοι φορούν σκούφους και μπουφάν και σε ένα άτομο ηλικιωμένο άνω των 60 ετών, το οποίο φορά κοντό παλτό και βρίσκεται στην γωνία και χτυπά τον βουλευτή. Μάλιστα, ένας εξ αυτών φαίνεται στο βίντεο να τον ακολουθεί και να συνεχίζει να προπηλακίζει τον ήδη αιμόφυρτο Κωστή Χατζηδάκη. 

Τα βίντεο και όλο το υλικό είναι ιδιαίτερα ευκρινή, με αποτέλεσμα οι αξιωματικοί να γνωρίζουν τα πρόσωπα των δραστών, αλλά όχι τα ονόματά τους και σε αυτό έχουν επικεντρωθεί αυτή τη στιγμή, καθώς έχουν αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο οι άνθρωποι αυτοί να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Μιλώντας ο Κωστής Χατζηδάκης στο NewsIt δήλωσε πως δεν νιώθει κανένα μίσος για τους ανθρώπους που τον χτύπησαν τόσο βάναυσα και πως η μόνη του σκέψη είναι στους συνεργάτες του, οι οποίοι επίσης τραυματίστηκαν στην πρωτοφανή αυτή επίθεση.

Να σημειωθεί οτι και ο αστυνομικός και οι 2 πολίτες μετφέρθηκαν σε νοσοκομείο. O ένας μάλιστα από τους δυο έπαθε εξάρθρωση ωμοπλάτης. Ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης έκανε ράμματα στο μάτι.

Νωρίτερα ο κ. Χατζηδάκης έκανε δήλωση και στην ιστοσελίδα του στο internet και θέλησε να ευχαριστήσει τον αστυνομικό φρουρό του αλλά και δύο πολίτες που τον βοήθησαν να ξεφύγει από τα χέρια των αγνώστων.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης στο NewsIt

Η επίθεση αυτή προς ένα πολιτικό πρόσωπο δείχνει ότι τα πράγματα στην κοινωνία είναι οριακά, αλλά σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά. Έχουν υπάρξει κι άλλες επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων και συνδικαλιστών.

Δείτε το βίντεο από επιθέσεις σε πολιτικούς και συνδικαλιστές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε