Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα στοιχεία δείχνουν Σέχτα, αλλά…

Η αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει την εμφάνιση ομάδας με νέο όνομα, παρά το γεγονός οτι

ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οδηγεί στη  Σεχτα Επαναστατών.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής βρήκαν τελικά 100 σφαίρες και περόνη χειροβομβίδας  στον τόπο της χθεσινοβραδινης αιματηρής επίθεσης εναντίον 6 αστυνομικών στο τμήμα Αγίας Παρασκευής.

Αν και  διαψεύστηκε από τον κ. Χρυσοχοϊδη, πιστεύεται οτι πρόκειται για μία δυναμική απάντηση των νεο-τρομοκρατών  στις συλλήψεις φερόμενων ως μελών της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς” και την επικήρυξη των τριών αντιεξουσιαστών.

Tους τραυματίες επισκεφθηκε ο πρωθυπουργός.

Η επίθεση θεωρείται απάντηση στην απόφαση Χρυσοχοϊδη να επικηρύξει με 600.000 ευρώ τρία άτομα που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Τέσσερα άτομα με μηχανές και κουκούλες πλησίασαν λίγο πρίν τις 10 το βράδυ το κτίριο και  το “γάζωσαν” με  δύο Καλάσνικοφ. Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν 99 κάλυκες και μια περόνη χειροβομβίδας την οποία πέταξαν πρν την επίθεση για να προκαλέσουν σύγχιση. Απο τις σφαίρες τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί εκ των οποίων μία γυναίκα ειδική φρουρός σοβαρά. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην εντατική του Ερυθρού Σταυρού.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση εντοπίστηκαν στην οδό Αργυροκάστρου, κοντά στο Μετρό Χαλανδρίου, τρείς μηχανές που φέρεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Εκτιμάται οτι υπήρχε και ομάδα υποστήριξης των τρομοκρατών. 
Οι δράστες ενδεχομένως είχαν στήσει καρτέρι ώστε την ώρα που γινόταν αλλαγή βάρδιας να υπάρχουν περισσότερα θύματα αστυνομικοί.

 
Ο Μ. Χρυσοχοϊδης, μετά την επίσκεψή του στον Ερυθρό, δήλωσε : “Θέλω να στείλω ένα μήνυμα απόψε σε αυτούς τους φρικαλέους τρομοκράτες και να τους πω ότι δεν θα τους περάσει. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλη την ελληνική κοινωνία ότι είμαστε εδώ παρόντες. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Η απάντησή μας θα είναι άμεση και αποφασιστική. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μετατραπεί σε επικράτεια του φόβου. Οι θρασύδειλοι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη”.

“Καταδικάζω την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο αθώες ζωές” δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την επίθεση καταδίκασαν και όλα τα κόμματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε