Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τα βρήκαν ΟΣΥΠΑ και υπ. Μεταφορών – Κανονικά οι πτήσεις 29&30/12

Χωρίς καθυστερησεις και ταλαιπωρία θα φτάσουν στον προορισμό τους όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς τις τελευταίες ημέρες του χρόνου.

Κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο οι πτήσεις, από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας ΟΣΥΠΑ, να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για τις 29 και 30 του μηνός, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι μετατάσσονται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, περίπου 500 πιλότοι και μηχανικοί της πρώην Ολυμπιακής.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία αυτή είχε κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείο, στο οποίο είχε προσφύγει η διοίκηση της ΥΠΑ.

Σήμερα το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ είχε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στη διάρκεια της οποίας έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα ικανοποιηθούν διάφορα θεσμικά αιτήματά τους.

Σε δηλώσεις ο κ. Δημήτρης Ρέππας, τόνισε ότι με την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αποφασίστηκε τότε, το σύνολο των πιλότων και μηχανικών, να τοποθετηθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Παραδέχθηκε όμως ότι ο αριθμός των πιλότων και μηχανικών είναι μεγάλος και δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί, μόνο στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλία να επιλύσει το θέμα με το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή αυτές τις ημέρες και θα προβλέπει ότι το κράτος, με τρόπο που ανταποκρίνεται στο συμφέρον της Διοίκησης και του κοινωνικού συνόλου, θα αποφασίσει πώς θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το προσωπικό αυτό και σε άλλες υπηρεσίες που μπορεί να υπάρχουν θέσεις, οι οποίες πρέπει να καταληφθούν από πιλότους και μηχανικούς.

Ο κ. Ρέππας ανέφερε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ασθενών από τα νησιά και για υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε