Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Tα χημικά της ΕΛ.ΑΣ. μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε θάνατο!

Ιδιαίτερα επικίνδυνα και τοξικά χαρακτηρίζουν οι ειδικοί τα χημικά που χρησιμοποίησε εκτεταμένα και αλόγιστα η αστυνομία κατά τη χθεσινή διαδήλωση.

Όπως εξήγησε στο Newsit o Διδάκτωρ Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστάσιος Σπαντιδέας, “παρά το γεγονός πως η αστυνομία δεν ανακοινώνει τι περιέχουν τόσο τα δακρυγόνα όσο και τα χημικά με τα οποία βομβαρδίζει τους διαδηλωτές εντούτοις, απο τα αποτελέσματα φαίνεται ότι αυτές οι ερεθιστικές ουσίες δρούν τοξικά. Κυρίως στο δέρμα και στα μάτια, ενώ παράλληλα προκαλούν ασφυκτικά φαινόμενα απο το αναπνευστικό σύστημα. Δηλαδή εισπνεόμενα τα χημικά και τα δακρυγόνα ερεθίζουν το τραχειοβροχικό δέντρο των πνευμόνων με αποτέλεσμα να δημιουργούν έντονη δύσπνοια και φοβερή δυσφορία, αυτό για τα φυσιολογικά άτομα.
Στα άτομα ομως που έχουν αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, μπορεί η εισπνοή τέτοιων ουσιών να είναι μοιραία. Δηλαδή μπορουν να τους προκαλέσουν είτε ανακοπές, σε καρδιολογικά άτομα που έχουν στεφανιαία πάθηση ή μια καρδιακή ανεπάρκεια. Άτομα που πάσχουν από ασθμα ή από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια καταλήγουν στο νοσοκομείο με πολύ βαριές αναπνευστικές εκδηλώσεις, ουσιαστικά με αναπνευστική ανεπάρκεια.
Από εκεί και ύστερα, αυτές οι ουσίες, είτε εισπνεόμενες είτε καταπινόμενες δημιουργούν έντονα προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα. Δηλαδή, πόνους, σφυξίματα, ναυτία, τάσεις για εμετό και εμετούς.
Η επίδρασή τους στο δέρμα είναι αρκετά τοξική, μια και δημιουργούν έντονη φαγούρα και εξανθήματα.
Στα ματια δε, γι΄αυτό λέγονται και δακρυγόνα, προκαλούν εντονο ερεθισμό του βλεννογόνου του ματιού, με αποτέλεσμα το άτομο να αναγκάζεται να κλείνει τα μάτια γιατί η δακρύρροια είναι φοβερή.
Ακόμη και μετά την απομάκρυνση του ατόμου από τον χώρο, διαρκούν για αρκετές ώρες ειδικότερα στα άτομα αυτά που θα εισπνέυσουν ή θα καταπιούν αυτές τις χημικές ουσίες.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ

Όπως συμβουλεύει ο γιατρός κύριος Σπαντιδέας “το πρωτο που πρέπει να γίνει είναι να εγκαταλείψουν τον χώρο ιδιαίτερα όσοι έχουν προβλήματα. Δεύτερον, πρέπει να μην παίρνουν βαθιές ανάσες. Δηλαδή να παίρνουν μικρές και ταχείες ανάσες, έτσι ώστε να μην πηγαίνουν βαθιά μέσα στις κυψελίδες των πνευμόνων τους τα τοξικά αέρια και οι χημικές ουσίες. Επίσης το συχνό πλύσιμο των χεριών, του προσώπου και γενικά των ακάλυπτων μερών του σώματος κάνει καλο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Αθήνα “κλαίει” ακόμα – Η επόμενη μέρα στο Σύνταγμα –

Η ΕΛ.ΑΣ φέρνει χημικά από Θεσσαλονίκη – “Ουδέποτε ρίξαμε χημικά στο Μετρό”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε