Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Τα ζιγκ –ζαγκ προς το βουνό των 11,5 δις και οι γέφυρες τω ειδικών μισθολογίων

Τα ζιγκ –ζαγκ προς το βουνό των 11,5 δις και οι γέφυρες τω ειδικών μισθολογίων

Μπροστά στην κυβέρνηση στέκεται ένα αριθμός  βουνό ,που γράφει 11,5  δις ευρό στην κορυφή του. Το γράφει εδώ και πολλούς μήνες και αφορά ένα  μέρος των επίμαχων δεσμεύσεων  της δανειακής σύμβασης .

Με αφετηρία την μετεκλογική πραγματικότητα , κάτω από συνθήκες φυσικού καύσωνα και κοινωνικής ασφυξίας , τα μέλη της κυβέρνησης καμώνονται πως ξεκινούν επιτέλους την ανάβαση . Όπως οι απρόθυμοι , αδύναμοι  πλην υποχρεωμένοι ορειβάτες που ψάχνουν χίλιους λόγους να αναβάλουν την ,καταστροφική και για τους ίδιους , εκκίνηση.

 Ακόμη επεξεργάζονται τους χάρτες με τις διαδρομές ,τα κρυφά μονοπάτια με τα ζιγκ –ζαγκ , υπολογίζουν τις προτεινόμενες χρονοκαθυστερήσεις  και ψάχνουν τα περιβόητα ισόποσα μέτρα . Προσπαθούν  έτσι να καθορίσουν τις αναβάσεις προς τον Γολγοθά των στερήσεων  , που όπως πάντα θα είναι κοινωνικά δυσανάλογες και άδικες .

Έλεγε προσφάτως ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ,  Γιάννης Διώτης ,πως αν οι κυβερνήσεις είχαν ελέγξει την φοροδιαφυγή των τελευταίων 10-12, όχι μόνο θα είχαν αποφύγει το ΔΝΤ, αλλά και θα είχαμε ως χώρα πολύ μικρότερο χρέος .

Λέει ακόμη  ότι αν είχε επάρκεια εξειδικευμένου προσωπικού , μόνο από την φορολόγηση  των σκαφών αναψυχής , θα είχαν εξασφαλιστεί τα 200 εκατομμύρια , που αναζητεί η κυβέρνηση από την κατάργηση των ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου.

Φυσικά ,οι αφορολόγητοι σκαφάτοι θα αρμενίσουν και φέτος , θα δέσουν στους Πόρους  και στις Μυκόνους  , ενώ οι νόμιμοι δικαιούχοι  , εργασίας , σύνταξης , πρόνοιας και  περίθαλψης  θα πρέπει να περιμένουν την σύνταξη ενός δήθεν δίκαιου νέου φορολογικού και την πρόσληψη  των 200  φοροκυνηγών , που ονειρεύεται ο κ. Διώτης .

Όσο για τα περιβόητα ειδικά  μισθολόγια , περίπου για 200 χιλιάδες υπαλλήλους , που αποτελούν τον πυρήνα τους κράτους , ο δημόσιος διάλογος που εξελίσσεται είναι εξίσου ειδικός .Επίσης , υποκριτικός ,μονομερής, αποπροσανατολιστικός  και εν τέλει ενδεικτικός ενός συνόλου αδιόρθωτων σωρευμένων  στρεβλώσεων.

Το σύστημα διακυβέρνησης ,δέσμιο του δημιουργήματος του , δεν μπορεί να τις διορθώσει , χωρίς να πληγεί το ίδιο . Γι αυτό κανακεύει τους μάχιμους της Αστυνομίας και της Πολεμικής Αεροπορίας  (δεν το κάνει και για τους μάχιμους της ιατρικής ), που  πράγματι , πάντα δικαιούνταν ειδικούς μισθούς , για να διασώσει αδικαιολόγητα προνόμια ,  μιας ευρείας γκάμας υπαλλήλων  .

Διπλωμάτες, δικαστές  , καθηγητές  και άλλοι με υπερειδικά προνόμια εντός των ειδικών μισθολογίων , συνιστούν μια ολότητα με εντελώς άνισους όρους και προυποθέσεις μισθοδοσίας . Αυτό το απελπιστικά μπλεγμένο  κουβάρι είναι ενδεικτικό της τερατογονίας ενός συστήματος . Που και  να ήθελε  να  ξεμπλέξει το κουβάρι , δεν μπορεί  και απλώς χαϊδεύει όσους διαθέτουν κοινωνικό έρεισμα . Δηλαδή οι πιλότοι  της Π.Α και οι δικυκλιστές της Αστυνομίας , γέφυρα για να περάσουν όλοι .

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε