Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ταξιδεύοντας στη Λευκάδα – ΦΩΤΟ

Ταξιδεύοντας στη Λευκάδα – ΦΩΤΟ

Η Λευκάδα ανήκει στα Επτάνησα και oι διάσημες παραλίες της με τα πρασινογάλαζα κρυστάλλινα νερά σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο κατακτούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ταξιδέψετε με το Νewsit στο “στεριανό” νησί που λάτρεψε ο κροίσος Αριστοτέλης Ωνάσης.

Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκταση νησί του Ιονίου πελάγους. Βρίσκεται δίπλα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας με τον οποίο πιθανολογείται ότι ενώνονταν στην αρχαιότητα. Σήμερα χωρίζεται από την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω του πορθμού του Δρεπάνου.

Αποκαλείται και “στεριανό νησί” καθώς είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο. Η Λευκάδα είναι ένα φυσικό αξιοθέατο με παραθαλάσσιους οικισμούς αλλά και ορεινά χωριά, κτισμένα μέσα στην καταπράσινη φύση. Τα βουνά του νησιού αποτελούν σημαντικούς βιότοπους στους οποίους ζουν και αναπτύσσονται πολλά σπάνια είδη φυτών, πτηνών και θηλαστικών ενώ εκεί συναντώνται δεκάδες σπήλαια, καταρράκτες και πηγές.

Μη ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα με καϊκι μέχρι τον Σκορπιό το θρυλικό νησί του Αριστοτέλι Ωνάση το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Νυδρί.

Ο αδριάντας του Αριστοτέλη Ωνάση στο Νυδρί

Στο νησί θα κολυμπήσετε σε πολλές υπέροχες παραλίες οι οποίες είναι από τις ομορφότερες της χώρας και ολόκληρης της Μεσογείου. Δείτε μερικές από αυτές:

ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ

40χλμ περίπου νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του νησιού, αυτή η μακριά και αμμώδης παραλία είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Περιτριγυρίζεται από απότομους βράχους και προσφέρει στον επισκέπτη κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Για να φτάσει κάποιος στην παραλία θα πρέπει να κατέβει 80 σκαλιά κατά μήκος του γκρεμού.

ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ

Οι Εγκρεμνοί είναι μια παραλία με μικρά βότσαλα στο δυτικό μέρος του νησιού. Είναι τόσο μεγάλη σε μήκος που θα χρειάζονταν χιλιάδες άνθρωποι για να αισθανθεί κανείς συνωστισμένος. Για να φτάσετε την παραλία θα πρέπει να κατέβετε μερικές εκατοντάδες σκαλοπάτια κατά μήκος του βράχου. Έαν δεν σας νοιάζει η πεζοπορία και θέλε να ξεφύγετε από τα πλήθη αυτή είναι η παραλία που συνιστάται ανεπιφύλακτα καθώς έχει δύσκολη πρόσβαση και έτσι δεν είναι ποτέ συνωστισμένη.

ΚΑΘΙΣΜΑ

Το Κάθισμα είναι μια πάρα πολύ καλά οργανωμένη παραλία με εύκολη πρόσβαση που βρίσκεται 14 χλμ δυτικά από την πρωτεύουσα του νησιού και πολύ κοντά στο χωριό του Άγιου Νικήτα. Η λευκή άμμος της και τα σμαραγδένια νερά της την κάνουν μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Όλο το μέρος είναι περιτριγυρισμένο από εντυπωσιακούς γκρεμνούς.

ΑΓΙΟΦΥΛΙ

Μια παραλία διαμάντι, που συναγωνίζεται σε ομορφιά τις παραλίες της δυτικής πλευράς του νησιού, σε κοντινή απόσταση από την Βασιλική. Βρίσκεται στην ανατολική μεριά (αριστερά) του κόλπου της Βασιλικής και για να πας υπάρχουν δύο τρόποι. Είτε με καΐκι από την Βασιλική (5ευρώ πήγαινε-έλα, ρωτήστε στο λιμανάκι) είτε με αυτοκίνητο.

ΜΥΛΟΣ



Ο Μύλος θεωρείται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Λευκάδας και βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό του Άγιου Νικήτα. Πρόκειται για μια απομονωμένη παραλία που προσεγγίζεται ευκολότερα από την θάλασσα και δεν παρέχει τις συνηθισμένες ευκολίες. Έχει πάρει το όνομα της από ένας παλιό μύλο που βρίσκεται εκεί και αποτελεί το τέλειο καταφύγιο μακριά από την πολυκοσμία.

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, Ιωάννης Λιβιτσάνος “η Λευκάδα διαθέτει αστείρευτες φυσικές ομορφιές. Εχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη λόγω του Αριστοτέλη Ωνάση που λάτρεψε τη Λευκάδα και αγόρασε τον Σκορπιό που βρίσκεται απέναντι από το Νυδρί. Είναι η γενέτειρα των ποιητών Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και Άγγελου Σικελιανού. Εχει παραλίες μοναδικής ομορφιάς,  πλούσια βλάστηση και παραδοσιακούς οικισμούς που προσφέρονται για εξερεύνηση και περιπάτους. Η Λευκάδα έχει 22.000 κλίνες που ικανοποιούν όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Ειδικότερα φέτος έχουμε ρίξει τις τιμές 20% αλλά δεν έχουμε κάνει καμία εκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Ειδικότερα για τους Ελληνες φροντίζουμε και κάνουμε καλύτερες τιμες προκειμένου να κάνουν διακοπές στο νησί μας”.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, Ιωάννης Λιβιτσάνος:

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ
Με αυτοκίνητο χωρίς έξοδα φέρι-μποτ, χρησιμοποιώντας τη γέφυρα συνεχούς ροής που την ενώνει με την Ακαρνανία.
Με αεροπλάνο. Από την Αθηνα πραγματοποιούνται καθημερινές πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο του Aκτίου. Η πτήση διαρκεί 45 λεπτά.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
– τα φημισμένα περίφημα κεντήματα και υφαντά που κατασκευάζουν οι γυναίκες κυρίως στην περιοχή της Καρυάς.
– μέλι απο το θυμάρι που φυτρώνει στο Δράγανο και Αθάνι. 
– παστέλια και μαντολάτα, σουμάδα (αναψυκτικό από πικραμύγδαλο), λικέρ όπως το ροζολί, η μέντα, το τριαντάφυλλο.
– λάδι από τις υπεραιωνόβιες ελιές, φακές από την Εγκλουβή, σαλάμι αέρος και λουκάνικα, αβγοτάραχο από το ιβάρι της λιμνοθάλασσας, λευκό και κόκκινο κρασί είναι προϊόντα της λευκαδίτικης γης που αξίζει να δοκιμάσει κανείς.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Παραδοσιακά πιάτα της λευκαδίτικης κουζίνας είναι το μπουρδέτο, ο μπακαλιάρος μπιάνκο, η μαριδόπιτα, το φρυγαδέλι, και διάφορες πίτες.

Πηγή φωτογραφιών: Ενωση Ξενοδόχων Λευκάδας και Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταξιδεύοντας στη Ρόδο – ΦΩΤΟ

Ταξιδεύοντας στη Μήλο – ΦΩΤΟ

Ξενοδοχείο της Ελλάδας στα 10 καλύτερα του κόσμου – ΦΩΤΟ

Ελληνικό νησί στα 10 καλύτερα ταξίδια του κόσμου – ΜΑΓΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε