Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ταξιδεύοντας στη μαγευτική Πύλο!

Ταξιδεύοντας στη μαγευτική Πύλο!

Δαντελωτές και ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς παραλίες με πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά ιδανικές για κολύμβηση περιβρέχουν τη δυτική πλευρά της Πύλου, επιφυλάσσοντας ονειρικές διακοπές για τους επισκέπτες.

Χτισμένη αμφιθεατρικά επάνω σε δύο λόφους, η πόλη της Πύλου πήρε τη σημερινή μορφή της μετά το 1828, ένα χρόνο μετά την ιστορικής σημασίας Ναυμαχία του Ναυαρίνο, η έκβαση της οποίας συνέβαλε τα μέγιστα στη σύσταση του ελεύθερου ελληνικού κράτους. Ο ηγέτης του γαλλικού εκστρατευτικού σώματος Νικόλαος-Ιωσήφ Μαιζών είχε στη συνοδεία του μηχανικούς, οι οποίοι σχεδίασαν εκ νέου το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης και μετέφεραν τον οικισμό εκτός του Νιόκαστρου.

Σήμερα, τόσο η Πύλος όσο και οι υπόλοιποι οικισμοί και χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πύλου γνωρίζουν σπουδαία ανάπτυξη και προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες.

Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, κυρηγμένη προστατευόμενη περιοχή “Natura” αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, καθώς φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Ειδικότερα, είναι η περιοχή την οποία επέλεξε να μεταναστεύσει και να αναπαράγεται ο αφρικανικός χαμαιλέοντας. Πλήθος πουλιών, όπως φλαμίνγκο και ερωδιοί, βρίσκουν εκεί καταφύγιο.

Επιπλέον η νήσος Σφακτηρία, πέρα από την προστασία που προσφέρει στο λιμάνι της Πύλου έχει ιδιαίτερη σημασία στο οικοσύστημα της περιοχής.

Ο καταρράκτης Καλάμαρη, σε πολύ κοντινή απόσταση από την Πύλο αποτελεί εξαίρετη αφορμή για πεζοπορία και ποδηλασία.

Πηγή: pylos-nestor

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε