Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ταξιδιωτική οδηγία της Ρουμανίας για την Ελλάδα

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να ενημερώνονται προτού ταξιδέψουν οδικώς προς την Ελλάδα, για την κατάσταση στους μεθοριακούς σταθμούς,

λόγω των κινητοποιήσεων των Ελλήνων αγροτών, ζήτησε από τους Ρουμάνους πολίτες- ιδιαίτερα όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών- το ρουμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

 Η πρεσβεία της Ρουμανίας στην Αθήνα είναι σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, όπως και το ρουμανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερώνονται για την κατάσταση στις μεθοριακές διαβάσεις και να παράσχουν βοήθεια σε Ρουμάνους πολίτες, εφόσον κάτι τέτοιο καταστεί αναγκαίο.

 Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, και η ρουμανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, είναι σε διαρκή επαφή με τις βουλγαρικές αρχές, προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια σε Ρουμάνους πολίτες που αντιμετωπίσουν τυχόν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους.

Αντιδράσεις και από τη Βουλγαρία

«Πέρα από αυτά που έχουμε ήδη κάνει διαμέσου των Υπουργείων Γεωργίας και Εξωτερικών, τα οποία αναφέρατε στο δελτίο σας που παρακολουθώ τώρα, αύριο πρωί-πρωί μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογο μου θα ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επειδή, πρώτον, αυτό έχει γίνει προηγούμενο και, δεύτερον, είναι απαράδεκτο εμείς να πληρώνουμε για προβλήματα, τα οποία υπάρχουν σε γειτονική μας χώρα». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ σε τηλεφωνικές δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης της Βουλγαρίας ΒΝΤ, αναφερόμενος στον αποκλεισμό των συνοριακών σταθμών από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε