Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ταλαιπωρίας συνέχεια στο ΜΕΤΡΟ – Συνεχίζεται η κατάληψη

Ταλαιπωρίας συνέχεια στο ΜΕΤΡΟ – Συνεχίζεται η κατάληψη

Με καθυστερήσεις γίνονται και σήμερα τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ, αφού συνεχίζεται η κατάληψη στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας του μετρό στα Σεπόλια από τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε, τα δρομολόγια στις γραμμές 2 (Αγ. Αντώνιος- Αγ. Δημήτριος) και 3 (Αιγάλεω- Δουκ. Πλακεντίας ) διεξάγονται ανά 6 λεπτά. Ωστόσο σύμφωνα με τον πίνακα ανακοινώσεων στο ΜΕΤΡΟ ο χρόνος καθυστέρησης έφτανε και τα 9 λεπτά.

Παράλληλα, λόγω τεχνικού προβλήματος στο δίκτυο του Προαστιακού και για την ενίσχυση των δρομολογίων στο τμήμα Αιγάλεω- Δουκ. Πλακεντίας διακόπηκαν τα δρομολόγια, από και προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Οι επιβάτες που κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον Προαστιακό, στον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων του μετρό προέβη σε αιφνίδια κατάληψη από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστωθεί ότι το μετρό δεν είναι ελλειμματική επιχείρηση, καθώς ένα εκατομμύριο επιβάτες το χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους.

Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν: «Βρισκόμαστε σε κατάληψη στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας των Σεπολίων, αντιστεκόμενοι στη μεθόδευση του υπουργείου, να απαξιώσει το κοινωνικό έργο του σιδηροδρόμου, παρουσιάζοντας την εταιρεία προβληματική.

Με το πρόσχημα της εξυγίανσης, η κυβέρνηση βάλει εναντίων των Συλλογικών μας Συμβάσεων, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι των μέσων σταθερής τροχιάς, να αποτελέσουν φθηνό “εργατικό κρέας” στις ορέξεις των δουλεμπόρων – εργολάβων, που καραδοκούν να αναλάβουν τη συντήρηση και την εν γένει λειτουργία του μέσου».

Και καταλήγουν «ο αγώνας μας θα έχει διάρκεια, συνέχεια και συνέπεια μέχρι την τελική νίκη».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνεχίζεται επ’ αόριστον η κατάληψη στο κέντρο ελέγχου του μετρό

Προβλήματα στα δρομολόγια του μετρό – Εργαζόμενοι κατέλαβαν το κέντρο ελέγχου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε