Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Τελεσίγραφο Διαμαντοπούλου για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ: “Ο νόμος θα εφαρμοστεί!”

Δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ να μπαίνει στα ταμεία οι Πρυτάνεις αν εξακολουθήσουν να μποϋκοτάρουν το νόμο για τα ΑΕΙ. Η υπουργός Παιδείας ήταν ξεκάθαρη όταν κλήθηκε να σχολιάσει την κατάληψη της Νομικής στο ΑΠΘ από φοιτητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Δεν θα υπάρξει υπουργός οποιασδήποτε κυβέρνησης ο οποίος να κάνει πίσω σε ένα νόμο τον οποίο τον ψήφισαν τα 4/5 της Βουλής», είπε και πρόσθεσε ότι εφόσον δεν προχωρά η διοίκηση στα Πανεπιστήμια δεν θα μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση.

Οι φοιτητές κάνουν κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης. (διαβάστε την είδηση)

Για την κατάληψη της Νομικής της Αθήνας την περασμένη εβδομάδα και τον χαρτοπόλεμο μεταξύ πρυτανικών αρχών και Αρείου Πάγου για το πότε ενημερώθηκαν οι αρχές για την κατάληψη, είπε ότι είναι τεράστιες είναι οι ευθύνες των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατηγόρησε τον πρύτανη Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη ότι έκανε συμφωνία και “έδωσε” τη Νομική από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα.

Χθες η κ. Διαμαντοπούλου, ζήτησε από τις πρυτανικές αρχές έγγραφη ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν προκειμένου είτε να αποτραπεί η κατάληψη της Νομικής είτε να λήξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη:Κατέλαβαν τη νομική του ΑΠΘ, για να μπλοκάρουν τις εκλογές!

Τα ΕΛ.ΤΑ. «φταίνε» για την κατάληψη της Νομικής


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε