Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους απεργούς πείνας: “‘Η δέχεστε την πρόταση που έχουμε κάνει ή θα απελαθείτε”

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί η σύλληψη 2 ατόμων από το νοσοκομείο ΕΡΥΘΡΟΣ τα οποία σύμφωνα με καταγγελία γιατρού προέτρεπαν απεργούς πείνας να μην σιτιστούν!

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να δώσει τέλος στην υπόθεση της απεργίας πείνας των μεταναστών στο κτίριο της Υπατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση είναι οτι ή γίνεται αποδεκτή η πρόταση που έχει κατατεθεί για περίοδο ανοχής ή απέλαση!

Η κατάσταση των μεταναστών που φιλοξενούνται στην Υπατία και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και συνεχίζουν για 43η ημέρα την απεργία πείνας εν μέσω κακοκαιρίας είναι οριακή.

Οι ίδιοι αρνούνται την συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης, η οποία αποκλείει μαζική νομιμοποίηση μεταναστών και στοχοποιεί τους διαπραγματευτές και τις ομάδες αλληλεγγύης. Οι σόμπες που υπάρχουν μέσα στις σκηνές δεν είναι ικανές ούτε να ζεστάνουν, ούτε και να μπορέσουν να ανακουφίσουν τους παραπαίοντες πλέον απεργούς πείνας.

Εκπρόσωποι των μεταναστών δηλώνουν ότι το καθεστώς ανοχής για 6+6 μήνες που προτείνει η κυβέρνηση δεν τους ικανοποιεί και δεν είναι η κατάλληλη απάντηση μετά από 43 ημέρες απεργίας πείνας. Τονίζουν, δε, ότι θα συνεχίσουν μέχρι τέλους.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί που παρακολουθούν τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο κτίριο της Υπατίας, οι απεργοί πείνας που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν ένα βήμα πριν από τη νεφρική ανεπάρκεια.

Συγκεκριμένα μας είπαν πως μέσα στην ημέρα αναμένεται να διακομισθούν στα νοσοκομεία τουλάχιστον 10 μετανάστες. Θυμίζουμε πως νοσηλεύονται ήδη 89.
Στον χώρο της Υπατίας έχουν φτάσει γιατροί απο το Λαϊκό Νοσοκομείο και το Σωτηρία για να συνδράμουν εάν χρειαστεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε