Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Τελεσίγραφο του δημάρχου Γλυφάδας για το αυθαίρετο νεκροταφείο

Τελεσίγραφο του δημάρχου Γλυφάδας για το αυθαίρετο νεκροταφείο

Δεκαήμερη διορία έδωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας στην κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος αλλιώς δήλωσε πως θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του!

“Δίνουμε δέκα ημέρες διορία στην κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος του νεκροταφείου Γλυφάδας. Αν δε γίνει κάτι μέχρι τότε, θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας”, δήλωσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόκκορης. Αν η Πολιτεία δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές τότε “η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη”, όπως τόνισε ο ίδιος.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δυο μήνες. Το νέο κοιμητήριο Γλυφάδας οριοθετήθηκε αυθαίρετα από τον δήμαρχο και τον μητροπολίτη Γλυφάδας. Τοποθετήθηκε ένα προκάτ εκκλησάκι, συρματόπλεγμα και καγκελόπορτα και τελέστηκαν οχτώ κηδείες.

Το νεκροταφείο έχει έκταση 20 στρέμματα και “στήθηκε” στις 12 Αυγούστου, χωρίς άδεια, πάνω στο μπαζωμένο ρέμα της Τερψιθέας. Ο χώρος είναι υπό την απόλυτη προστασία της Α΄ Ζώνης Υμηττού, κηρυγμένος αναδασωτέος. Επιπλέον, η περιοχή έχει χαρακτηριστεί NATURA λόγω της ιδιαίτερης χλωρίδας, πανίδας και φυσικής ομορφιάς.

Την επόμενη ημέρα, ο κ. Κόκκορης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Απέναντί του έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος, το υπουργείο Εσωτερικών και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις αυθαιρεσίες και τις παραβάσεις που διέπραξε. (διαβάστε τη σχετική είδηση)

Σήμερα, ο δήμαρχος Γλυφάδας υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά της κίνησης λόγω του υπερκορεσμού του ήδη υπάρχοντος νεκροταφείου. Όπως τόνισε ασκούνται συνεχείς πιέσεις στους αρμόδιους φορείς, στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, χωρίς να έχει δοθεί καμιά απάντηση στο δήμο.

“Η πολιτεία είναι έκθετη απέναντι στους 130.000 κατοίκους της Γλυφάδας”, επισήμανε. Στο ίδιο νομικό πλαίσιο με το διεκδικούμενο νεκροταφείο μπαίνουν τα περισσότερα κοιμητήρια της Αττικής, όπως αυτά της Βούλας και του Παπάγου, που χτίστηκαν παράνομα και κατόπιν απέκτησαν άδεια, τόνισε ο δήμαρχος.

Τέλος, επέρριψε ευθύνες στην Πολιτεία, που “εφαρμόζει τους νόμους ανάλογα με το πώς τη βολεύει” ενώ μίλησε για συνεχείς καταπατήσεις δημοσίων χώρων από την ίδια την Πολιτεία και τους φορείς της.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Γλυφάδας, πατέρας Κωνσταντίνος, ανέφερε πως οι κάτοικοι, λόγω του συνωστισμού του νεκροταφείου, αναγκάζονται να ενταφιάζονται σε άλλους δήμους, πληρώνοντας, ως ετεροδημότες, δυο και τρεις φορές ακριβότερα για έναν τάφο.

Από τις 13 Αυγούστου το νεκροταφείο παραμένει κλειστό και τελέστηκαν μόνο τα μνημόσυνα και οι ιερουργίες για τους ήδη οχτώ θαμμένους νεκρούς.

Επίσης, μερίδα κατοίκων της Γλυφάδας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στη χωροθέτηση του συγκεκριμένου νεκροταφείου, τα οποία θα εκδικαστούν τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Αυθαίρετο… νεκροταφείο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε