Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη Μαυρίκο

Τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη Μαυρίκο

Συγγενείς και φίλοι σε κλίμα οδύνης συνοδεύουν τον Παναγιώτη Μαυρίκο στην τελευταία του κατοικία. Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά και η ταφή του θα γίνει στο νεκροταφείο Σχιστού.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και η μητέρα του εκδότη της Ακρόπολης, που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως έχασαν τον πιο δικό τους άνθρωπο και μάλιστα με τον τρόπο που τον έχασαν. Παρών στην κηδεία του Παναγιώτη Μαυρίκου και ο συνήγορος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός εκδότης βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (09.06.2016) στην Αττική οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα περίπου στο ύψος του Mall, όταν η Porsche Kayenn που οδηγούσε έπιασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, φωτιά. Ο Μαυρίκος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κάηκε ζωντανός καθώς δεν κατάφερε να απεγκλωβιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Οι εμπειρογνώμονες που όρισε η οικογένειά του έκαναν αυτοψία στο σημείο όπου βρήκε το θάνατο το 42χρονος εκδότης την Κυριακή (12.06.2016). Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο ένας από τους πραγματογνώμονες της οικογένειας, Γιώργος Ραφτογιάννης, είπε πως «υπάρχει ένα σημείο ανάφλεξης κάτω από το αυτοκίνητο. Σίγουρα στο σημείο το οποίο υπήρξε καύση του αυτοκίνητου, εκεί υπάρχει και ροή καυσίμου γιατί ήδη έχουν καεί σωληνάκια κτλ του αυτοκίνητου».

Ερωτηθείς γιατί ο Μαυρίκος δεν μπόρεσε να βγεί από το αυτοκίνητο, ο κ. Ραφτόπουλος είπε πως «τα τελευταία 358 μέτρα το αυτοκίνητο δείχνει να κινείται ανεξέλεγκτα όσον άφορα την πορεία του αλλά ελεγχόμενα γιατί δεν φεύγει από το αριστερό μέρος. Έχει έναν σχετικό έλεγχο στο σύστημα διεύθυνσης του έως το σημείο που τελικά καταλήγει, όπου μπαίνει σε λειτουργία το alarm και ανοίγει η αριστερή πόρτα. Από κει και πέρα σε τι κατάσταση είναι ο οδηγός αναμένονται τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις προκειμένου αυτό να αποδειχτεί με επιστημονικά μέσα και τεκμήρια».

Σημείωσε δε ότι η πόρτα του οδηγού ήταν πολύ κοντά στο κράσπεδο. «Προκύπτει ότι η πόρτα ανοίγει, από το οπτικό υλικό το οποίο έχει εξεταστεί, όπως προκύπτει ότι εκεί ενεργοποιήθηκαν και τα alarms του αυτοκίνητου. Το θέμα είναι το γιατί δεν βγήκε από τη δεξιά πόρτα ή τι ακριβώς έγινε. Οι ανακριτικές αρχές έχουν προβεί σε άρση απόρρητου από όσο είναι δυνατόν να γνωρίζω, προκειμένου να διακριβωθεί ποιοι ήταν οι πρώτοι αυτόπτες μάρτυρες που κάλεσαν και την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και διάμεσου αυτών να δούμε σε τι κατάσταση ήταν ο οδηγός εκείνη την ώρα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε