Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τέλη κυκλοφορίας: Αλαλούμ στις εφορίες με την πληρωμή με το μήνα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αλαλούμ στις εφορίες με τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα. Πηγαίνουν πολίτες να πάρουν τις πινακίδες και να πληρώσουν το ποσό που αναλογεί για το διάστημα που θα κυκλοφορούν το αυτοκίνητο, αλλά συναντούν άρνηση.

Οι εφορίες ζητούν ολόκληρο το ποσό των τελών κυκλοφορίας, παρότι η σχετική ρύθμιση έχει ψηφιστεί από τη Βουλή τουλάχιστον πριν από ένα μήνα.

Αιτία η καθυστέρηση στην έκδοση της εγκυκλίου με την οποία τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η καθυστέρηση οφείλεται στην περαιτέρω επεξεργασία που κάνει η νομική υπηρεσία για να ξεπεραστούν εμπόδια και δυσλειτουργίες.

Για παράδειγμα αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ πάρει για δύο μήνες τις πινακίδες που έχει καταθέσει και στη συνέχεια πουλήσει το αυτοκίνητο, ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει γιατί δεν επιτρέπεται η ανάληψη των πινακίδων για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο.

Έτσι, οι έφοροι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν εφαρμόζουν το νόμο περιμένοντας την εγκύκλιο η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πάντως, μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι έμποροι μεταχειρισμένων οι οποίοι έχουν ακινητοποιήσει τα αυτοκίνητα προς πώληση και έχουν καταθέσει τις πινακίδες. Καλούνται να πληρώσουν ολόκληρο το τέλος των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που πωλούν και όχι το μέρος που αναλογεί ως το τέλος του χρόνου συν την προσαύξηση.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε