Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τελικά δεν πάνε… Κερατέα τα σκουπίδια;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Κόκκινες γραμμές έχει και το υπουργείο αλλά και οι κάτοικοι. Φαίνεται όμως ότι και οι δύο πλευρές θέλουν λύση και έτσι φάνηκε φως στην άκρη του τούνελ…Το επόμενο κρίσιμο ραντεβού είναι για την επόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου.

Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο αλλαγής θέσης του ΧΥΤΥ Κερατέας, μετά τη συνάντηση που είχε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη με τους εκπροσώπους του δήμου και των κατοίκων της Λαυρεωτικής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και οι δύο πλευρές αναμένεται να ξανασυναντηθούν την επόμενη Τετάρτη στις 4 Μαΐου. Ο νέος χώρος που προτείνουν οι κάτοικοι είναι το Βιομηχανικό Πάρκο και προτείνουν επίσης ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων με τη μέθοδο της αεριοποίησης.
 
Με το πέρας της συνάντησης, διαρκείας 2.30 ωρών, τα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το θετικό κλίμα στον διάλογο που άνοιξε για την εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, «και από τις δύο πλευρές επιδιώκεται η εφαρμογή μιας σύγχρονης κοινά αποδεκτής λύσης φιλικής προς το περιβάλλον, σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Ειδικότερα στη συνάντηση τέθηκαν και συζητήθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:

– Στο δήμο Λαυρεωτικής θα λειτουργεί σύγχρονη μονάδα που θα βασίζεται σε δόκιμη και εφαρμοσμένη τεχνολογία διαχείρισης απορριμμάτων που να έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για ανάλογα απόβλητα σε ανεπτυγμένες χώρες και για εύλογο χρονικό διάστημα.

– Στο χώρο υγειονομικής ταφής θα οδηγούνται μόνο τα υπολείμματα της επεξεργασίας. Ο χώρος θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με τα προγράμματα ανακύκλωσης και το εργοστάσιο επεξεργασίας.

– Ο Δήμος Λαυρεωτικής θα συμμετέχει, στο πλαίσιο των προβλέψεων και των δυνατοτήτων της εθνικής νομοθεσίας, στην κατασκευή και λειτουργία των έργων που θα γίνουν στην περιοχή.

– Στη Νοτιοανατολική Αττική θα υλοποιηθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαλογής στην πηγή για οργανικά απόβλητα (υπολείμματα τροφών και πράσινα απόβλητα).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε