Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τελικά μένει το αφορολόγητο στις 12.000 και μειώνεται ο ΦΠΑ;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Αν δεν πρόκειται για στοχευμένη διαρροή, τότε οι φωνές των Αγανακτισμένων απ’ την πλατεία Συντάγματος έφτασαν στα αυτιά των τροϊκανών. Τι λένε τώρα;

Ό,τι ενόψει νέων μεγάλων περικοπών μέσω ενιαίου μισθολογίου, μειώσεων περικοπών στα επιδόματα, μείωσης του εφάπαξ και όλων των άλλων που αφορούν σε μισθωτούς και συνταξιούχους, ότι το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου από τις 12.000 στις 8.000 ή ακόμη και στις έξι δεν αφορά σε αυτούς αλλά μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το αφορολόγητο δηλαδή μισθωτών και συνταξιούχων (ίσως όχι όλων αλλά όσων έχουν χαμηλό εισόδημα) δεν θα μειωθεί καθώς η μείωσή του θα σημάνει άμεση αύξηση των κρατήσεων και μείωση του καθαρού εισοδήματος κάθε μήνα και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Παράλληλα ως μέτρο ενίσχυσης του εισοδήματος θα μειωθεί ο ΦΠΑ σε ορισμένα βασικά προϊόντα και υπηρεσίες από το 23% στο 20% και από το 13% στο 10%.

Αυτό βέβαια λίγο μόνο καιρό από τις αντίστοιχες αυξήσεις και κανείς πλέον δεν ξέρει τι να πιστέψει.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι και τα δύο μέτρα συζητούνται σοβαρά για να αποφευχθεί η κοινωνική αναταραχή που έχει προκληθεί μετά τη σειρά μειώσεων μισθών νκαι αυξήσεων στη φορολογία σε όλα τα επίπεδα, αλλά και ενόψει αύξησης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που πραγματικά θα τσακίσει το εισόδημα των μικρών και μεσαίων νοικοκυριών.
Ίδωμεν…

Διαβάστε επίσης:
Μαχαίρι σε μισθούς, επιδόματα, εφάπαξ το αντάλλαγμα για την 5η δόση
“Έκλεισε” το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων – Πώς θα αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία – Σκληρό παζάρι για τους φόρους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε