Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τέλος στην ανομία, ακόμα και από αστυνομικούς

Τέλος στην ανομία, ακόμα και από αστυνομικούς

Καταργείται η Αγροφυλακή, αναβαθμίζεται η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ξεκίνησε μάλιστα λέγοντας ότι δεν του αρέσει καθόλου η εικόνα που συνάντησε σε αστυνομία και πυροσβεστική και ότι είναι αποφασισμένος για ριζικές αλλαγές.

Από τις αρχές του νέου χρόνου ξεκινά και πάλι ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς, με περισσότερες περιπολίες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και ιδιαίτερα σε εκείνες, που μαστίζονται από την εγκληματικότητα.

Ιδίως στην περιοχή των Εξαρχείων, αλλά και σε άλλες περιοχές-γκέτο της Αθήνας θα υπάρχουν παντού αστυνομικοί και θα κάνουν ελέγχους. Ερωτηθείς για “επιχειρήσεις σκούπα” τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος όρος και ότι θα γίνονται έλεγχοι παντού, ανεξαιρέτως.

Αυτό, όπως είπε, έγινε και το μεσημέρι και χθες το βράδυ στα Εξάρχεια, όταν 400 αστυνομικοί έκαναν εφόδους σε καταστήματα στα Εξάρχεια και προσήγαγαν περισσότερα από 80 άτομα.

Είπε επίσης: “Είμαστε υπέρ της διακίνησης ιδεών. Εχω φίλους αναρχικούς κι αντιεξουσιαστές, αλλά δεν είμαστε φίλοι με χούλιγκανς και βάνδαλους”. Ανακοίνωσε επίσης ριζική αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

“Να φύγουν οι κομματάρχες. Οι πυροσβέστες πρέπει να γίνουν πάλι οι ήρωες που ξέραμε”, είπε με έμφαση.

Εξήγγειλε αλλαγή διοίκησης στην ΕΥΠ, κατάργηση της Αγροφυλακής- όλοι οι αγροφύλακες θα ενταχθούν σε δημόσιες υπηρεσίες χωρίς να θιγούν-πρόσληψη ειδικών φρουρών, αναβάθμιση της δίωξης οικονομικών εγκλημάτων, που θα δρα σε ολόκληρη τη χώρα και θα διώκει όλο το φάσμα του οικονομικού εγκλήματος. Σε αυτήν θα υπάγεται και αναβαθμισμένη η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε