Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τέλος στο Πρόγραμμα Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών

Τέλος στο Πρόγραμμα Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2010 | 12:19
Πρώτη δημοσίευση: 18.02.2010 | 12:09

 
Χωρίς κανένα πρόβλημα θα συνταξιοδοτηθούν όσοι αγρότες έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξουν νέοι δικαιούχοι.

 
Την επισήμανση έκανε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμανατίδου- Πασχαλίδου.
 
Η πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών, ωστόσο, δεν θα αποτελεί πλέον επιλέξιμη δαπάνη με την αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και άρα δεν θα υπάρξουν νέοι δικαιούχοι. Η υπουργός διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα αυτό που καλύπτεται πλέον από αμιγώς εθνικούς πόρους, αποδείχθηκε πως δεν πέτυχε τον αναπτυξιακό του στόχο που είναι η μεταβίβαση αγροτικού κλήρου σε νέους αγρότες.
 
Η υποχρέωση του κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης ανέρχεται σε 800εκ ευρώ. «Το μέτρο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με κοινωνικά κριτήρια. Ο στόχος του είναι αναπτυξιακός και δεν έχει γίνει μεταβίβαση του πολυτεμαχισμένου σήμερα αγροτικού κλήρου», τόνισε η υπουργός, συμπληρώνοντας ότι τα κονδύλια αυτά θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο