Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Συννεφιά 8 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τέλος στο Πρόγραμμα Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών

Τέλος στο Πρόγραμμα Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2010 | 12:19
Πρώτη δημοσίευση: 18.02.2010 | 12:09

 
Χωρίς κανένα πρόβλημα θα συνταξιοδοτηθούν όσοι αγρότες έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξουν νέοι δικαιούχοι.

 
Την επισήμανση έκανε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμανατίδου- Πασχαλίδου.
 
Η πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών, ωστόσο, δεν θα αποτελεί πλέον επιλέξιμη δαπάνη με την αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και άρα δεν θα υπάρξουν νέοι δικαιούχοι. Η υπουργός διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα αυτό που καλύπτεται πλέον από αμιγώς εθνικούς πόρους, αποδείχθηκε πως δεν πέτυχε τον αναπτυξιακό του στόχο που είναι η μεταβίβαση αγροτικού κλήρου σε νέους αγρότες.
 
Η υποχρέωση του κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης ανέρχεται σε 800εκ ευρώ. «Το μέτρο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με κοινωνικά κριτήρια. Ο στόχος του είναι αναπτυξιακός και δεν έχει γίνει μεταβίβαση του πολυτεμαχισμένου σήμερα αγροτικού κλήρου», τόνισε η υπουργός, συμπληρώνοντας ότι τα κονδύλια αυτά θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook