Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Τεράστια η ανταπόκριση των Ελλήνων στη συγκέντρωση φαρμάκων για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Τεράστια η ανταπόκριση των Ελλήνων στη συγκέντρωση φαρμάκων για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Μεγάλη συγκέντρωση Φαρμάκων από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τον ΣΚΑΙ σε Περιστέρι, Βύρωνα και Κηφισιά.

Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου που προσήλθε και σήμερα στις πλατείες κατά συρροή για να προσφέρει φάρμακα στα πλαίσια της δράσης “Όλοι μαζί Μπορούμε και στην Υγεία” που διοργανώνουν όλο το καλοκαίρι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με τον τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ, λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Σεβαστουπόλεως 113, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες. Με 223 εθελοντές γιατρούς 28 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές στη διοικητική στήριξη, αποτελεί πρότυπο Κοινωνικό Ιατρείο που δημιουργήθηκε για ανασφάλιστους, άστεγους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες. Περισσότεροι από 3000 ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν ήδη εξεταστεί στους έξι μήνες λειτουργίας τους, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει τα απαραίτητα για τη θεραπευτική τους αγωγή φάρμακα.

“Κάνουμε έναν συνεχή αγώνα για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, των συνανθρώπων μας που λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, βρέθηκαν σε ένα ασφαλιστικό κενό, χωρίς οποιαδήποτε πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα. Ευχαριστούμε τον ΣΚΑΙ που είναι αρωγός στον αγώνα μας, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε σε βάθος χρόνου τα απαραίτητα φάρμακα και τις χρόνιες αγωγές των ανασφάλιστων συμπολιτών μας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επισκέφθηκε και τις τρείς πλατείες συλλογής φαρμάκων.

Τη συλλογή των φαρμάκων ακολούθησε η μεταφορά φαρμάκων από εθελοντές και εργαζομένους των Δήμων και η παραλαβή τους από εθελοντές γιατρούς στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση των ωφέλιμων φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν εμβολιασμοί σε παιδιά ανέργων και ανασφάλιστων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε