Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τι αγοράζει κανείς με 800.000 ευρώ;

Μόνο για τους μη έχοντες οι επιλογές είναι περιορισμένες. Αν έχετε τόσα χρήματα τότε οι επιλογές είναι αρκετές – Νέα Υόρκη, Σίδνει, Μύκονο ή… Ινδία!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος όσοι έχουν ένα καλό κομπόδεμα ύψους 800.000 ευρώ διαλέγουν να επενδύσουν σε ακίνητα σε περιοχές του κόσμου που θεωρούναι “φιλέτα” – μεταξύ αυτών και η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Η Ελλάδα μάλιστα συμφέρει αυτή την περίοδο γιατί – ενώ οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί κατά 2,8% κατά μέσο όρο παγκοσμίως – η εξοχική κατοικία εδώ έχει πέσει κατά 50%.

Ορισμένες καλές προτάσεις είναι:

1.Χονγκ Κονγκ
Σύμφωνα με το Βήμα το Golden Valley Mansion στο Χονγκ Κονγκ είναι μία καλή προοπτική.Είναι ένα συγκρότημα κατοικιών που χτίστηκε το 1970, πολλά ακίνητα ανακαινίστηκαν πρόσφατα και έχουν μεγάλη ζήτηση. Οι τιμές στο Χονγκ Κονγκ είχαν πέσει κατά 30% μέσα στο 2008, αλλά τώρα έχουν ανακάμψει. Η τιμή ενός διαμερίσματος στο Golden Valley Μansion ξεκινά από 800.000 ευρώ.

2.Λονδίνο
Το Landmark είναι ένα συγκρότημα δύο πύργων με 31 και 45 ορόφους έκαστο που περιλαμβάνει διαμερίσματα. Βρίσκεται 3 μίλια από το κεντρικό στάδιο της πόλης και σίγουρα αποτελεί καλή επιλογή για ενοικιαστές – τουρίστες των Ολυμπιακών του 2012. Μετά τους Ολυμπιακούς οι ιδιοκτήτες ελπίζου να προσελκύσουν στελέχη των εταιρειών του Λονδίνου.

3.Νέα Υόρκη
Το Μανχάταν σύμφωνα με το Βήμα είναι το όνειρο των επενδυτών ακινήτων. Το 75% των ακινήτων έχει υψηλά μισθώματα με τις τιμές ωστόσο να έχου σημειώσει σχετική κάμψη μεμονωμένα.

4.Λος Άντζελες
Η πόλη θα σημειώσει σύμφωνα με αναλυτές αρνητικό ρεκόρ 16ετίας το 2011, όσον αφορά την κατασκευή νέων κατοικιών. Ορισμένες περιοχές αναμένεται να ανακάμψουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μεταξύ αυτων και η Γουίλσιρ, βόρεια του Μπέβερλι Χιλς. Άλλοι αναλυτές λένε ότι οι τιμές στα μεσαία και ακριβά ακίνητα έχουν εμφανίσει αύξηση της τάξης του 2% τους τελευταίους μήνες.

5.Μουμπάι
Είναι μία αγορά για τολμηρούς γιατί αφ’ ενός η πόλη είναι ακριβή και αφ’ ετέρου πολλοί κατασκευαστές έχουν οφειλές και μερικές φορές η κατασκευή βρίσκεται στον αέρα. Το προηγούμενο έτος οι τιμές εμφάνισαν άυξηση κατά 20%, ενώ τα δυτικά προάστια της πόλης ελκύουν αγοραστές υψηλού εισοδήματος.

6.Σίδνει
Η πόλη ενδείκνυται για αγορά κατοικίας. Με 800.000 ευρώ αγοράζει κανείς σπίτι στο Γουώτερφροντ, που είναι μία ανάπτυξη διαμερισμάτων που βρίσκεται τώρα στη φάση ολοκλήρωσης.

7.Μύκονος και Σαντορίνη
Στα δύο πανέμορφα νησιά του Αιγαίου μπορεί κανείς να αγοράσει πολυτελές ακίνητο κατά 50% φτηνότερα λόγω κρίσης. Η κρίση έχει επηρεάσει μάλιστα κυρίως – σύμφωνα με το Βήμα – τα πολυτελή ακίνητα, αφού πλέον πολλοί ιδιοκτήτες δεν μπορούν να τα συντηρούν.

Στη Μύκονο μάλιστα το 2010 οι τιμές των ακινήτων έπεσαν από 10% ως 30% με το ίδιο ποσοστό να πέφτουν και οι αγοραπωλησίες. Τέσσερα στρέμματα οικοπέδου στο νησί μπορεί να ξεκινήσει από 200.000 ευρώ αν βρίσκεται μακριά από τη χώρα και τη θάλασσα και δεν έχει οικοδομική άδεια ενώ αν είναι παραθαλάσσιο μπορεί να φτάσει και το 1 εκ. ευρώ.

Πτώση ως και 20% σημείωσε η αγορά των εξοχικών κατοικιών στη Σαντορίνη το 2010. Εδώ δεν συγκαταλέγεται η μοναδική Καλντέρα που αποτελεί σταθερή αξία. Αν κάποιος έχει 800.000 ευρώ μπορεί να αγοράσει μία εξοχική μονοκατοικία 70 τ.μ. στον βράχο με θέα το Αιγαίο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε