Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τι αλλάζει για την Ελλάδα μετά το ”βιασμό” της καμαριέρας

Τι αλλάζει για την Ελλάδα μετά το ”βιασμό” της καμαριέρας

Μπορεί να ματαιώθηκε η σημερινή συνάντηση Στρος Καν – Μέρκελ για την ελληνική οικονομία, όμως τόσο σύμφωνα με τον Γ.Πεταλωτή όσο και το ΔΝΤ η σύλληψη του Στρος Καν δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά, όμως στη Γαλλία ανατρέπονται τα πάντα.

Δεν θα επηρεάσει το ελληνικό πρόγραμμα η σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής στο πακτορείο Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις το μνημόνιο θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται όπως έχει συμφωνηθεί με το Ταμείο και την ΕΕ. “Η εφαρμογή των μέτρων δεν έχει να κάνει με επιμέρους προσωπικότητες αλλά είναι θεσμικό ζήτημα” τόνισε.

Οι συνομιλίες που επρόκειτο να έχουν σήμερα στο Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ και ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος έχει συλληφθεί στη Νέα Υόρκη, ματαιώθηκαν, δήλωσε κυβερνητική πηγή στη γερμανική πρωτεύουσα.

“Οι συνομιλίες ματαιώνονται”, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται να έλθει στο Βερολίνο κάποιος αντιπρόσωπος του επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο Στρος-Καν επρόκειτο να συζητήσει με τη Μέρκελ για την κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ και ειδικότερα για την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά του ΔΝΤ, η υπεύθυνη των Διεθνών Σχέσεων Κάρολαιν Άτκινσον, δήλωσε ότι το Ταμείο παραμένει σε πλήρη λειτουργία. Αρνήθηκε δε να σχολιάσει την υπόθεση λέγοντας ότι “ο κ. Στρος Καν εκπροσωπείται νομικά”.

Πάντως οι γάλλοι σοσιαλιστές νομίζουν ότι ζουν έναν εφιάλτη. Η απαγγελία κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού στον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, στις ΗΠΑ, είναι “μια συγκλονιστική είδηση”, δήλωσε στο Παρίσι, η υποψήφια του Σοασιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2007 στη Γαλλία, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία τόνισε πάντως ότι “οι κατηγορίες πρέπει να αποδειχτούν”.    “Είναι ένα σοκ. Ολα πρέπει να ερευνηθούν”, δήλωσε στο ραδιοσταθμό “Europe 1”.

Κατά την Ρουαγιάλ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει το δικαίωμα όπως κάθε πολίτης να θεωρείται αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίου. “Η σκέψη μου αυτήν τη στιγμή είναι στην οικογένειά του, τους συγγενείς του, αλλά και στον ίδιο, ο οποίος περνάει αυτήν τη δοκιμασία”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για τις επιπτώσεις που θα έχει η υπόθεση αυτή στην πολιτική καριέρα του Στρος-Καν, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ζήτησε από όλους να επιδείξουν αυτοσυγράτηση και να μην προσπαθήσουν να επωφεληθούν από την κατάσταση.

“Θα ήταν απρέπεια να το κάνουμε σήριαλ…Δεν έχει έλθει ακόμα η στιγμή να μιλήσουμε για τις συνέπειες της υπόθεσης αυτής στην εσωτερική πολιτική”, πρόσθεσε και ζήτησε να “μη γίνει επίθεση σ΄έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του”.

Η Μαρίν Λε Πεν, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου δήλωσε ότι οι κατηγορίες κατά του Στρος-Καν κατέστρεψαν κάθε ελπίδα του να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012. Σύμφωνα με τη Λε Πεν, “η υπόθεση αυτή και οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Στρος-Καν σηματοδοτούν το τέλος της προετοιμασίας της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία και πιθανότατα θα αναγκάσουν το ΔΝΤ να τού ζητήσει να εγκαταλείψει τη θέση του σ΄αυτό”.

Εξάλλου, ένας από τους δικηγόρους του Ντομινίκ Στρος-Καν στη Γαλλία, ο Λεόν Λεφ Φορστέρ, δήλωσε σήμερα ότι είναι σημαντικό να αποτραπεί μια φρενίτιδα των ΜΜΕ για τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού που βαρύνουν τον επικεφαλής του ΔΝΤ και ότι θα πρέπει να περιμένουμε να αποσαφηνιστεί η κατάσταση και να εξακριβωθεί εάν οι κατηγορίες αυτές ευσταθούν.

Διαβάστε επίσης :Ο Στρος Καν χτύπησε την καμαριέρα και την κλείδωσε για την βιάσει!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε