Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τι απαντά ο Σάμπυ Μιωνής για τα 550 εκατομμύρια στη λίστα Λαγκάρντ

Τι απαντά ο Σάμπυ Μιωνής για τα 550 εκατομμύρια στη λίστα Λαγκάρντ

Ο Σάμπυ Μιωνής διαψεύδει δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου που τον ενέπλεκαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιωνής σε επιστολή του προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρει:

«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής, σχετικά με τον δικαιούχο της μεγαλύτερης κατάθεσης των 550 εκατομμυρίων Δολαρίων της λίστας Lagarde, επιθυμώ να διευκρινίσω τα παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας:

1. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν γνωρίζω, δεν έχω συναντήσει ποτέ, ούτε έχει οποιαδήποτε, άμεση η έμμεση, σχέση με το λογαριασμό των 550 εκ Δολαρίων ή με εμένα, η Κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου ούτε οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογενείας Παπανδρέου.

2. Ο δικαιούχος του λογαριασμού ήταν Αμοιβαίο Κεφάλαιο επενδύσεων που είχε μετοχές του εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας. Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία τα χρήματα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων είναι κατατεθειμένα σε τράπεζα Θεματοφύλακα, δηλαδή στην HSBC στη συγκεκριμένη περίπτωση, γεγονός που τεκμηριώνεται και από το ενημερωτικό δελτίο του Αμοιβαίου Κεφαλαίου (στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου). Κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε η Μαρία Παντελή, ούτε εγώ δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες του λογαριασμού. Ο δικαιούχος των 550 εκ. Δολαρίων είναι το Αμοιβαίο Κεφάλαιο και οι μεριδιούχοι του. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ανακρίβειας, η εμφάνισή μου ως δικαιούχου των 550 εκατομμυρίων είναι ανάλογη του ισχυρισμού ότι ο διευθύνων σύμβουλος μιας τράπεζας είναι και δικαιούχος των καταθέσεων της τράπεζας.

3. Ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης του εν λόγω Αμοιβαίου Κεφαλαίου μέχρι το Ιούνιο του 2009 και η Μαρία Παντελή υπάλληλος της εταιρείας. Η εταιρεία διαχείρισης του Αμοιβαίου Κεφαλαίου ανήκε από το Φεβρουάριο του 2006 στην εισηγμένη στην Ελβετία τράπεζα EFG International.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι απαντήσεις των εφημερίδων σε Γιώργο και Μαργαρίτα Παπανδρέου για την λίστα Λαγκάρντ

Γιώργος και Μαργαρίτα: Χυδαία επίθεση – Το όνομα Παπανδρέου ζει ακόμη

 

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ; Της χρεώνουν καταθέσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε