Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τι γίνεται με τα αυτοκίνητα από τα Σκόπια που έχουν κωδικό “ΜΚ”

Τι γίνεται με τα αυτοκίνητα από τα Σκόπια που έχουν κωδικό “ΜΚ”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.06.2012 | 15:08
Πρώτη δημοσίευση: 26.06.2012 | 15:08

Διευκρινίσεις από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας για τα οχήματα που εισέρχονται στην Ελλάδα με τον κωδικό «ΜΚ»

Διευκρινίσεις σχετικά με αναφορές μέρους ΜΜΕ των Σκοπίων, τα οποία έκαναν λόγο για "προβλήματα", κατά την είσοδο στην Ελλάδα, οχημάτων που είναι ταξινομημένα στην ΠΓΔΜ, με πινακίδες κυκλοφορίας στις οποίες αναγράφεται η ένδειξη "ΜΚ", παρείχε σήμερα το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας, η οποία διανεμήθηκε στα ΜΜΕ των Σκοπίων, επισημαίνεται ότι η είσοδος των προαναφερθέντων οχημάτων στο ελληνικό έδαφος ρυθμίζεται από το Μνημόνιο εφαρμογής "Πρακτικών Μέτρων" της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, το οποίο συμφωνήθηκε από τα δύο μέρη (Ελλάδα και ΠΓΔΜ).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα Πρακτικά Μέτρα, κατά την είσοδο στην Ελλάδα ΙΧ οχημάτων με τον κωδικό "MK", οι ελληνικές αρχές θα τοποθετούν, σε ελεύθερο χώρο στο πίσω τζάμι του οχήματος αυτού, αυτοκόλλητο στο οποίο θα δηλώνονται οι ελληνικές επιφυλάξεις σχετικά με τον κωδικό αυτό.

Οι ελληνικές τελωνειακές εφαρμόζουν πλήρως τον κανονισμό αυτό, τοποθετώντας μάλιστα το αυτοκόλλητο στο πίσω τζάμι των εν λόγω οχημάτων και όχι επί των πινακίδων κυκλοφορίας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

"Οποιεσδήποτε προσπάθειες να αποθαρρυνθούν να επισκέπτονται την Ελλάδα ή οποιεσδήποτε παραπλανητικές δηλώσεις είναι αντιπαραγωγικές" καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο