Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά σήμερα Παρασκευή. Η θερμοκρασία πέφτει λίγο και η μέγιστη τιμή της θα είναι 30 βαθμοί Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Ύφεση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός προβλέπεται σχεδόν αίθριος και μόνο το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Στα ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά στα νότια 7 μποφόρ, ενώ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος στις νότιες περιοχές, ενώ στα βόρεια θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών και καταιγίδων το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο
 
Καιρός: αρχικά αίθριος. Το μεσημέρι όμως και το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στην ήπειρο, τη δυτική στερεά, τη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά των υπολοίπων βορείων και κεντρικών περιοχών.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νοτια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Κυριακή 12-06-2011
 
Καιρός: στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο άστατος, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη νησιωτική χωρα παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.
 
 
Δευτέρα Αγίου Πνεύματος
 
Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη νησιωτική χωρα πιθανότητα σποραδικών βροχών το πρωί και βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Τρίτη 14-06-2011
 
Καιρός: τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΝΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε