Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τι κρύβεται στ’ αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της σορού βρέφους

Νεκροταφείο ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαφορετική κατάληξη απ’ οτι πίστευαν μέχρι τώρα οι αρχές μπορεί να έχει η υπόθεση με την εξαφάνιση της σορού του

βρέφους από το σημείο που είχε ταφεί. Αναπάντητο είναι ακόμα το ερώτημα τι μεσολάβησε και ποιός ήταν παρών στην ταφή του μετά τη νεκροψία – νεκροτομή μια ημέρα μετά τον θάνατό του.

“Κατά τον ενταφιασμό του βρέφους όμως, σύμφωνα με απαίτηση των γονέων, περιέργως όλα έγιναν γρήγορα” θυμάται ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Μακραντωνάκης, και υπεύθυνος του κοιμητηρίου “και μάλιστα χωρίς να ανοιχτεί ποτέ το φέρετρο. Κάτι που μας οδηγεί να σκεφτούμε τώρα, μήπως τελικά το άτυχο βρέφος δεν θάφτηκε ποτέ”.

Ο αντιδήμαρχος όμως θυμάται και κάτι που προκαλεί στις αρχές σοβαρά ερωτηματικά “πριν από λίγες ημέρες, στις 15 Δεκεμβρίου, οι γονείς μας κατήγγειλαν ότι ο τάφος του παιδιού τους είχε πειραχτεί. Όταν πήγαν εργάτες μας εκεί, δεν είδαν τίποτα ύποπτο. Και λίγες ημέρες μετά ακούμε από τους γονείς το περιστατικό της εξαφάνισης!”. 

Επίσης, παρά τις καταγγελίες των γονιών οτι ο τάφος είχε “πειραχθεί” οι υπάλληλοι του δήμου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Μακραντωνάκη,  δεν διαπίστωσαν κάτι τέτοιο πριν από 15 ημέρες. Τέλος, μεγάλη εντύπωση προκαλεί ότι μετά την εκταφή και την εξέταση του φερέτρου δεν βρέθηκε ίχνος ανθρώπινου ιστού!

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Ψαρούλης που κλήθηκε να είναι παρών στην εκταφή δήλωσε αποκλειστικά στο NewsIt ότι έμεινε άφωνος με το θέαμα του κενού τάφου. 

Ίσως εκείνος όμως που οδηγεί της αρχές στο συμπέρασμα ότι ίσως το φέρετρο να θάφτηκε άδειο, είναι ότι ο ιατροδικαστής κ.Ψαρούλης όταν του ζητήθηκε να παραστεί στην εκταφή και στην λήψη δείγματος για να γίνει η εξέταση DNA, δεν βρήκε κανένα ίχνος ιστού στο φέρετρο, «άρα το φέρετρο να ενταφιάστηκε άδειο είναι πια πολύ σοβαρή εκδοχή»  καταλήγει ο κ.Ψαρούλης.
 
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Σύμφωνα με την αστυνομία της Θεσσαλονίκης, το κοριτσάκι είχε γεννηθεί πρόωρα στις 5 Απριλίου, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, αλλά μετά από λίγες ημέρες στις 25 εκείνου του μήνα εξέπνευσε.  

“Είναι πολύ ύποπτη η στάση των γονέων, γι΄αυτό και εξετάζουμε πλέον και την πιθανή δική τους εμπλοκή στην υπόθεση” λένε άνθρωποι που ερευνούν την εξαφάνιση της σωρού. 

Μιλώντας στο NewsIt ο ιατροδικαστής Δημήτρης Ψαρούλης
δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής τον Απρίλιο προέκυψε ότι το βρέφος πέθανε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που προκαλεί πύκνωση των πνευμόνων. Ο κ. Ψαρούλης αποκάλυψε επίσης ότι εκείνο το διάστημα άλλα δύο βρέφη είχαν πεθάνει από την ίδια ακριβώς αιτία.

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής κλήθηκε από την αστυνομία να είναι μπροστά στην εκταφή του βρέφους, προκειμένου εν συνεχεία να κάνει την εξέταση DNA, όπως επιθυμούσαν οι γονείς. 

Οι γονείς δεν είχαν πειστεί για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους ότι το παιδί στον τάφο είναι το δικό τους και ζήτησαν από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης να παραγγείλει την εκταφή της σορού του βρέφους, όπως και έγινε. Εκεί προκλήθηκε σοκ στους γονείς, καθώς το πτώμα του βρέφους δεν υπήρχε μέσα στον τάφο του. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε