Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τι λέει η Κ.Τσάκαλου για τον Χριστοφοράκο – Ζητάει αποζημίωση 3 εκατ. από την Siemens

3 εκατομμύρια ευρώ ζητάει από την Siemens ως αποζημίωση η πρώην γραμματέας του Μ.Χριστοφοράκου. Λέει ότι κινδυνεύει και η ζωή της.

Το ιλιγγιώδες ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ για προσβολή της προσωπικότητας της την οποία, όπως υποστηρίζει, υπέστη από την απόλυσή της ζητεί η κυρία Κατερίνα Τσακάλου με αγωγή που έχει καταθέσει κατά της Siemens, εταιρεία στην οποία εργάζονταν επί 20 χρόνια.
 
Το ποσό της αποζημίωσης που αξιώνει η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου κυριολεκτικά προκαλεί. Μάλιστα για τον μέσο Έλληνα αποτελεί ο ισχυρισμός της ότι μηνιαίως για να μπορέσει να συντηρηθεί έχει ανάγκη από 4.400 ευρώ (!) όσα δηλαδή έπαιρνε ως μισθό από την εταιρεία όταν ακόμη εργάζονταν εκεί.
 
Σύμφωνα με το πόρταλ του Πρώτου Θέματος με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που συζητήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, η κυρία Τσακάλου άλλοτε δεξί χέρι του Μιχάλη Χριστοφοράκου ζητεί να επαναπροσληφθεί στη Siemens από την οποία απολύθηκε τον Οκτώβριο του 2010. Απόλυση την οποία αποδέχθηκε λαμβάνοντας μάλιστα και την αποζημίωση της εταιρείας!
 
Στο κείμενο της αγωγής που έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη, και έχει το “Πρώτο Θέμα”, η κυρία Τσακάλου καταφέρεται κατά όλων των προϊσταμένων της στην εταιρεία που διαδέχθηκαν τον Μ. Χριστοφοράκο ενώ εμφανίζει τον εαυτό της σαν το «νούμερο 1 πρόσωπο» της δημοσιότητας το οποίο οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κυνηγούν ανελέητα.
 
«Ο Τύπος με κυνηγά παντού, φωτογραφίες μου με επιβαρυντικά σχόλια κατακλύζουν τον ημερήσιο τύπο, οι καταθέσεις μου στους κ. εισαγγελείς, ανακριτές καθώς και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής γίνονται αντικείμενο σχολίων, ενώ συγχρόνως απειλείται η ίδια μου η ζωή και ζητώ προστασία για να μου χορηγηθεί για να μπορώ να κυκλοφορήσω».
 
Η κυρία Τσακάλου υποστηρίζει ότι απολύθηκε εκδικητικά από τη Siemens επειδή αποφάσισε το 2008 να ενταχθεί στο πρόγραμμα αμνηστίας που είχε τεθεί σε εφαρμογή, μετά την έρευνα κατά της διαφθοράς που είχε ξεκινήσει στους κόλπους της εταιρείας.
 
Την έρευνα διενεργούσε η αμερικάνικη εταιρεία «Debevoise & Plimpton» και σύμφωνα με εγκύκλιο που είχε εκδώσει η διοίκηση της Siemens κανένας από τους εργαζόμενους που θα μπει στο πρόγραμμα δεν θα απολυθεί. Την εγκύκλιο επικαλείται η ίδια κυρία Τσακάλου στην αγωγή της αποδυναμώνοντας έτσι τον ισχυρισμό της ότι η απόλυσή της ήταν εκδικητική.
 
Η πρώην γραμματέας επαναλαμβάνει συνεχώς στην προσφυγή της στη Δικαιοσύνη ότι κινδυνεύει η ζωή της χωρίς όμως να παραθέτει έστω ένα στοιχείο από ποιους και γιατί. Παράλληλα, περιγράφει ένα «δίκτυο» προσώπων που όπως λέει επιθυμούσαν την επαγγελματική της εξόντωσή της.
 
Τα πρόσωπα αυτά ήταν σύμφωνα με την ίδια ο τότε υπηρεσιακός διευθύνων σύμβουλος Ρούντολφ Φίσερ, η γραμματέας του και ο προσωπάρχης της εταιρείας.
 
Μάλιστα, αφήνει να εννοηθεί ότι στις προσπάθειες εξόντωσης της συμμετείχε και ο Μιχ. Χριστοφοράκος που την περίοδο εκείνη, όμως, δεν βρίσκονταν στο «τιμόνι» της εταιρείας. Είχε παραιτηθεί από το 2007. Η κυρία Τσακάλου ωστόσο επικαλείται τις καλές σχέσεις που εκείνος διατηρούσε με τον Ρ. Φίσερ.
 
Παρ’ όλα αυτά η απόλυσή της δεν ήρθε από τους φυσικούς προϊστάμενους στην Siemens στην Ελλάδα αλλά από την κεντρική διοίκηση της εταιρείας στο Μόναχο.
 
«…Αιφνιδίως λαμβάνω επιστολή την 5.10.2010 από δυο δικηγόρους της κεντρικής διοίκησης στο Μόναχο, για την απομάκρυνση μου από την εταιρεία, ενώ στις 11.10.2010 καταγγέλλεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο κ. Παναγιώτη Ξυνή της αντιδίκου στην Ελλάδα η σύμβαση εργασίας μου», αναφέρει.
 
Επικαλούμενη την 20ετη προϋπηρεσία της αλλά και το γεγονός ότι είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ η κυρία Τσακάλου, υποδεικνύει μέσα από τις σελίδες της αγωγής της τα πόστα που θα μπορούσε την τοποθετήσει μέσα στην εταιρεία. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε να εργαστεί ως ταμίας στο λογιστήριο της εταιρείας, η ως υπεύθυνη προβολής και επικοινωνίας της εταιρείας, ή ως υπεύθυνη ασφάλειας, ή ως υπεύθυνη προμηθειών …
 
Και για να πείσει το δικαστήριο ότι η Siemens μπορεί να την αποζημιώσει με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, η κυρία Τσακάλου επικαλείται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές και ότι οι ισολογισμοί της τα τρία τελευταία έτη, παρουσιάζουν κέρδη της τάξεως των 7,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
 
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κατά τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της πρώην γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου, συνάδελφος της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο λόγος απόλυσης της ήταν ότι είπε ψέματα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ότι δηλαδή το 2004 ο Μιχ. Χριστοφοράκος συνδιοικούσε την εταιρεία με τον διάδοχο του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
 
Ο συγκεκριμένος μάρτυρας είναι στέλεχος στο τμήμα Διαφάνειας της Siemens, όπου ήταν το τελευταίο πόστο της κ. Τσακάλου. Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η κυρία Τσακάλου ζητεί να επαναπροσληφθεί στην εταιρεία – στην οποία όπως λέει ένιωθε μονίμως ως ανεπιθύμητη…
 
Η απόφαση του δικαστηρίου επί των ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται ενώ η αγωγή της έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 13.12.013.
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε