Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Τι λένε οι πρωταγωνιστές της τελευταίας ταινίας του Αγγελόπουλου

Τι λένε οι πρωταγωνιστές της τελευταίας ταινίας του Αγγελόπουλου

Ελένη Γερασιμίδου και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης ανοίγουν την καρδιά τους στο Newsit και μιλούν για τον ποιητή του κινηματογράφου.

Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι άνθρωποι της τέχνης για τον αιφνίδιο θάνατο του μεγάλου μας σκηνοθέτη.

TI ΛΕΕΙ Η ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ

Η σπουδαία ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου

Οπως δήλωσε στο Newsit η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου “με είχε διαλέξει, μου είχε κάνει αυτή τη μεγάλη τιμή στην ταινία “Μία αιωνιότητα και μια μέρα” η οποία είχε πάρει και τον χρυσό φοίνικα. Συνεργαστήκαμε άψογα και ήμουν μαγεμένη από όλη αυτή τη συνεργασία. Είχαμε μια πολύ ωραία σχέση και παρά το γεγονός πως όλοι λέγανε πως με έχει συμπαθήσει αρκετά εγώ δεν το ξέρω, δε μου το είπε ποτέ καθώς ήταν πολύ φειδωλός στα λόγια. Οταν με φώναξε φέτος για την ταινία “Η άλλη θάλασσα” ήταν πολύ μεγάλη η χαρά μου. Τι να σας πω, είμαι συγκλονισμένη. Είχαμε πολύ καλή επαφή. Γύριζε τη σκηνή σαν θεατρικό κομμάτι, δεν τη γύριζε αποσπασματικά, έκανε ολόκληρη τη σκηνή σαν να ήταν μονόπρακτο. Είναι συγκεντρωμένος, είδατε το χρόνο που χρησιμοποιώ; Καλά λέω, είναι συγκεντρωμένος και για εμένα είναι μεγάλος ποιητής. Αγγιξε πολύ σωστά την ιστορία της Ελλάδας από την πολύ προοδευτική της σκοπιά. Δεν έλεγε πολλά λόγια έκανε πολλά πράγματα και ήταν μοναχικός. Είναι μεγάλη απώλεια γιατί είχε να δώσει πολλά ακόμη”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt η Ελένη Γερασιμίδου:

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης με τη σύζυγό του Μπέσυ Μάλφα

“Η απώλεια του Αγγελόπουλου είναι εξαιρετικά μεγάλη” λέει στο Newsit o ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης “και ειδικά σε τέτοιες δύσκολες εποχές η απώλεια είναι ακόμη τραγικότερη. Δε θα σας πω για την τελευταία ταινία, είμαι και συναισθηματικά φορτισμένος αυτή τη στιγμή, αυτο που θα σας πω είναι πως όταν με φώναξε σε αυτή την ταινία μου είπε πως ο ρόλος είναι μεγάλος και εγώ του απάντησα πως είναι τιμή μου και χαρά μου να συμμετέχω ακομη και σε ένα πλανάκι. Η εμπειρία μου είναι τόσο συγκλονιστική και δυνατή από τις προηγούμενες φορές που είχα δουλέψει μαζί του που για ένα πέρασμα να με φώναζε θα πήγαινα με πολύ μεγάλη χαρά μόνο και μόνο γιατί τα πλάνα θα τα είχε σκεφτεί αυτό το σπουδαίο μυαλό. Η έννοια καλλιτέχνης στον Αγγελόπουλο υπερέβαινε κατά πολύ όλα τα υπόλοιπα. Ηταν ένα τόσο μεγάλο και φωτεινό μυαλό. Εγω θυμάμαι σκηνές και συζητήσεις που κάναμε στο “Τοπίο στην ομίχλη” χρόνια πριν που ήταν σχεδόν σα να προέβλεπε τα πάντα, το που θα πάει αυτή η χώρα. Ηταν τοσο διεισδυτικό μαυλό με τέτοια ανάλυση και ταυτόχρονα τόση ποίηση που πραγματικά αισθανομαι τυχερός που τον γνώρισα. Η μαγεία του Αγγελόπουλου ηταν οτι μπορούσε να πει πράγματα τοσο σκληρά με εναν ποιητικό τρόπο, αισθανόσουν ότι συμμετέχεις σε ενα ποίημα και δε σε ενδιέφερε ούτε τι ρόλο θα έχεις. Ηταν μεγάλη διδασκαλία ακόμη και να παρακολουθείς ένα γύρισμά του. Αυτό που θα θυμάμαι εγώ από τον Αγγελόπουλο είναι πως με έκανε να νοιώθω ότι συμμετέχω σε ένα ποίημα, είμαι μια λεξούλα σε ένα μεγάλο ποίημα και αυτό θα με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε τέτοιους ανθρώπους γιατί είναι από τους λίγους που τίμησαν την Ελλάδα στο εξωτερικο και δεν την ντρόπιασαν σε αντίθεση με τόσους άλλους”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πένθος για το χαμό του Θ.Αγγελόπουλου – Πως έγινε το δυστύχημα

Πιο φτωχή η Ελλάδα – “‘Εφυγε” ο Θόδωρος Αγγελόπουλος – Έπεσε θύμα τροχαίου στη Δραπετσώνα

Παγκόσμιος θρήνος για τον «ποιητή των εικόνων»

Η τελευταία συνέντευξη του Θόδωρου Αγγελόπουλου – ΒΙΝΤΕΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε