Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Τι πραγματικά έγινε στη Μυρσίνη; “Η Άρτεμις προπηλακίστηκε αλλά δεν ξυλοκοπήθηκε”

Τι πραγματικά έγινε στη Μυρσίνη; “Η Άρτεμις προπηλακίστηκε αλλά δεν ξυλοκοπήθηκε”

Για προπηλακισμό της 30χρονης εθελόντριας στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Μυρσίνη Ηλείας από ομάδα Σύριων κάνει λόγο ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος ήταν παρών στο σημείο της επίθεσης ελάχιστα λεπτά μετά τον πνιγμό του μικρού προσφυγόπουλου στην πισίνα του κέντρου το βράδυ της Κυριακής.

Ο κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος εργάζεται στο κέντρο φιλοξενίας της Μυρσίνης, εξηγεί στο Newsit πως μόλις οι Σύριοι είδαν το πνιγμένο παιδί άρχισαν να σπρώχνουν και να τραβούν την Άρτεμις με σκοπό να της πάρουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου της και να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο καθώς το ασθενοφόρο είχε καθυστερήσει.

“Είδα ότι την έσπρωξαν. Πριν 40 λεπτά την είδα στο χωριό και της λέω “Άρτεμις ισχύουν ότι έβγαλαν μαχαίρια; και μου είπε “όχι, δεν είδε τίποτα.” Πήγε στο νοσοκομείο, γιατί μίλησα με την πρόεδρο του χωριού, την Ντίνα την Βεσκούκη που την πήγε στο νοσοκομείο, έκανε κάποιες ακτινογραφίες γιατί φοβήθηκε που την έσπρωξαν και μου λέει “δεν έχω τίποτα” Όντως δεν είχε ούτε εμφανείς μώλωπες”, επισημαίνει ο κ. Αγγελόπουλος διευκρινίζοντας ότι πάνω στον πανικό υπήρξε προπηλακισμός αλλά όχι ξυλοδαρμός.

Το Newsit επικοινώνησε με την Άρτεμη, η οποία όμως δεν θέλησε να μιλήσει για το περιστατικό, δηλώνοντας σοκαρισμένη πρωτίστως για το χαμό του παιδιού καθώς ήταν μπροστά και δευτερευόντως για τον προπηλακισμό της και για το πως παρουσίαστηκε “φουσκωμένος” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

“Ήταν σε κατάσταση αμόκ οι άνθρωποι. Εκτός ελέγχου. Και ο ταξιτζής που ήρθε υπέστη τα ίδια. Έπεσαν 8-10 άνθρωποι πάνω στον ταξιτζή. Μου είπαν ότι κάποιος είχε μαχαίρι”, περιγράφει ο εθελοντής ο οποίος επεχείρησε μάταια να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στο πνιγμένο παιδί.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Κυλλήνης – Ανδραβίδας, κ. Ναμπίλ Μοράντ, τονίζοντας, ωστόσο, πως κάποιοι έσπρωξαν την 30χρονη και την κυνήγησαν για να της πάρουν τα κλειδιά αλλά δεν την ξυλοκόπησαν όπως αρχικά διέρρευσε.

“Κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους και δεν ήξεραν τι κάνουν. Ζήτησαν να βάλουν το παιδί στο αμάξι, αυτή φοβήθηκε και προσπάθησε να φύγει, την κυνήγησαν να της πάρουν τα κλειδιά. Την έσπρωξαν αλλά δεν την χτύπησαν”, εξηγεί ο κ. Μοράντ στο Newsit και λέει πως η ένταση εκτονώθηκε λίγη ώρα αργότερα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε