Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τι προτείνει γερμανός ψυχίατρος στους Έλληνες

Υπογραμμίζει ότι παρά την κρίση που βιώνει η Ελλάδα, η φήμη της στην Ευρώπη είναι εξαιρετική.

“Οι Έλληνες, ως έθνος, πρέπει να συνεχίσουν να είναι περήφανοι για το πολιτιστικό τους υπόβαθρο και για τις παραδόσεις τους και δεν θα πρέπει να αισθάνονται άσχημα επειδή βρίσκονται σε οικονομική κρίση”. Τη συμβουλή αυτή δίνει ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Λούντβιx Μαξιμίλιαν (Ludwig-Maximilian) του Μονάχου, Χάνς Γιούργκεν Μόλλερ (Hans-Jorgen Moller) στον ελληνικό λαό, προκειμένου να μπορέσει να διατηρήσει την ψυχική του υγεία στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.

“Η όχι και τόσο καλή οργάνωση του ελληνικού συστήματος μπορεί για κάποιους να φαίνεται ως αδυναμία, αν συγκριθεί με το αυστηρά οργανωμένο σύστημα της Γερμανίας. Όμως, ο πλούτος των Ελλήνων και των Ιταλών είναι ότι έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να απολαμβάνουν τη ζωή από ό,τι οι Γερμανοί, που είναι εστιασμένοι στο να δουλεύουν συνεχώς” τονίζει ο καθηγητής σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

“Η Ελλάδα είναι η βασική πηγή των εννοιών της Δημοκρατίας, της Φιλοσοφίας και των Μαθηματικών, είναι η χώρα όπου έζησαν ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Πυθαγόρας. Νομίζω ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός πολιτισμός έχουν εξαιρετική φήμη στην Ευρώπη. Η οικονομική κρίση είναι ένα πρόβλημα που κάνει τους Έλληνες να υποφέρουν, όμως η φήμη του ελληνικού πολιτισμού δεν αλλάζει, όπως δεν αλλάζει και φήμη των ελληνικών πανεπιστημίων” σημειώνει ο κ. Μόλλερ, ο οποίος αναγορεύεται σήμερα επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

“Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αναγορεύομαι επίτιμος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενός πανεπιστημίου που φέρει το όνομα του Αριστοτέλη” επισημαίνει ο κ. Μόλλερ, ο οποίος το 2008 έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο Αριστοτέλης για τα επιτεύγματά του στην ψυχική υγεία και σήμερα είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Τμήματος Φαρμακοψυχιατρικής της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε