Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τι προβλέπει το σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία

Διαβάστε τα κριτήρια που επιβάλλει το προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τις μετατάξεις στο δημόσιο.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει αποσταλεί για υπογραφή απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας το Προεδρικό Διάταγμα για την εργασιακή εφεδρεία απο τον αρμόδιο υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνο Ρόβλια.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, το Προεδρικό Διάταγμα που έχει ολοκληρωθεί απο την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου, προβλέπει οτι όσοι υπάλληλοι οργανισμών που καταργούνται κριθούν ως πλεονάζον προσωπικό, θα ενταχθούν σε πίνακες κατάταξης, χωριστά για κάθε οργανισμό, προκειμένου να αξιολογηθούν απο το ΑΣΕΠ για το αν πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλο οργανισμό του δημοσίου ή να απολυθούν, λαμβάνοντας μόνο το 60% του βασικού τους μισθού, για ένα χρόνο.

Τα βασικά κριτήρια που θα κερδίζουν μόρια για να βγεί η τελική βαθμολογία είναι:
– τίτλοι σπουδών
– γνώση Η/Υ
– ξένες γλώσσες
– προϋπηρεσία
– εμπειρία
– ηλικία
– οικογενειακή κατάσταση

Με βάση τη σειρά της βαθμολογίας ελάχιστοι θα μετατάσσονται σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου, καθώς στους 10 που θα προσλαμβάνονται ως μόνιμοι κάθε χρόνο στο δημόσιο, μόνο ένας απο αυτούς θα προέρχεται απο το πλεονάζον προσωπικό καταργούμενων οργανισμών.

Το Διάταγμα προβλέπει επίσης οτι θα μετατάσσονται στο δημόσιο, ανεξαρτήτως βαθμολογίας, υπάλληλοι με υψηλό ποσοστό αναπηρίας ή έχοντες την επιμέλεια αναπηρων παιδιών καθώς επίσης και ένας απο τους δύο συζύγους, αν και οι δύο κριθούν ως υπεράριθμοι απο καταργούμενο οργανισμό.

Διαβάστε επίσης
Επιβεβαιώνει τις απολύσεις στο Δημόσιο η Διαμαντοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε