Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στις κυπριακές τράπεζες της Ελλάδας;

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στις κυπριακές τράπεζες της Ελλάδας;

Στο κόκκινο η αγωνία των εργαζομένων στις 3 κυπριακές τράπεζες, δηλαδή την Λαϊκή, την Κύπρου και την Ελληνική. “Φοβόμαστε για τις δουλειές μας” λένε οι εργαζόμενοι. Τι λέει στο Newsit o πρόεδρος των εργαζομένων της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα για το σενάριο του κλεισίματος της τράπεζας. Διασφαλισμένες οι καταθέσεις των ελλήνων, δίχως κούρεμα, διαβεβαιώνει σε κάθε τόνο η κυβέρνηση.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Κύπρο προκαλούν ανησυχία και τριγμούς και στην Ελλάδα, κυρίως στους εργαζόμενους στις κυπριακές τράπεζες αλλά και στους καταθέτες.

Τι σημαίνει για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα το σενάριο που διακινείται απο το πρωί για σπάσιμο της Λαϊκής Τράπεζας σε καλή και κακή, στο πρότυπο δηλαδή της Αγροτικής Τράπεζας;

Οπως επισημαίνει στο Newsit o Πρόεδρος των Εργαζομένων στη Λαϊκή Τράπεζα, Γιάννης Ρούσσος “εως τώρα μας έχουν διαβεβαιώσει οτι θα υπάρξει ένα σχέδιο απόσχισης των ελληνικών κυπριακών τραπεζών και οτι δε θα υπάρξει κίνδυνος ούτε για τις θέσεις εργασίας, ούτε για τις καταθέσεις.

Αυτή τη στιγμή μετά το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας, είμαστε 2.100 εργαζόμενοι στη Λαϊκή, έχουν ηδη απολυθεί 500 εργαζόμενοι, τα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα είναι 130 και ο στόχος είναι να μείνουν 126 και έχουμε ήδη υποστεί μείωση μισθού 30%.

Το σπάσιμο της τράπεζας σε καλή και κακή ελπίζουμε οτι δε θα έχει επιπτώσεις στα ελληνικά υποκαταστήματα των ελληνικών τραπεζών, ωστόσο ανησυχούμε πολύ και παρακολουθουμε με ψυχραιμία τις εξελίξεις” είπε τέλος ο κύριος Ρούσσος.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στη Λαϊκή Τράπεζα:

Η αγωνία όμως των εργαζομένων σε όλες τις κυπριακές τράπεζες έχει χτυπήσει κόκκινο. Εργαζόμενοι της τράπεζας Κύπρου βρέθηκαν το πρωί  έξω από το Υπουργείο Οικονομικών οπου έγινε σύσκεψη με τα προεδρεία των εργαζομένων περιμένοντας με αγωνία να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος των Εργαζομένων της Τράπεζας Κύπρου, Μανώλης Μπεμπένης “από το υπουργείο μας διαβεβαίσωσαν πως έχουν σχέδιο και δεν κινδυνεύουμε, ωστόσο δεν μας είπαν ποιο είναι αυτο το σχέδιο. Εμείς οι 5.500 εργαζόμενοι των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα ζητάμε εκτός από τη διασφάλιση των καταθέσων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας”.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Φίλιππος Βαρελάς, εργαζόμενος στην τράπεζα Κύπρου “φοβόμαστε για τις δουλειές μας”.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αν κλείσει η Λαϊκή Τράπεζα διασφαλίζονται οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ! – Τι θα συμβεί με τους υπόλοιπους

 Νεο σχέδιο με οριστικό κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου χωρίς κούρεμα καταθέσεων! – Απάντηση Λαϊκής: Δεν κλείνουμε!

Νέο σοκ στην Κύπρο – Απαιτεί ξανά κούρεμα στις καταθέσεις και κάτω των 100.000 ευρώ η τρόικα

Προσυμφωνημένο το «κούρεμα» στην Κύπρο – Αποκαλυπτικό έγγραφο Σόιμπλε

Τραγικές στιγμές ζουν στην Κύπρο – Χωρίς λεφτά τα ΑΤΜ και χωρίς πιστωτικές οι κάτοικοι – Εκβιάζουν τη χώρα με κούρεμα καταθέσεων ή χρεοκοπία

Γιατί “πέθανε” στο γέλιο η επικεφαλής της Τρόικας;

IIF: 20 δισ οι καταθέσεις των ξένων στις τράπεζες της Κύπρου!

“Μόνο οι παραλίες θα μείνουν στην Κύπρο ως πηγή εισοδήματος”, προβλέπει ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε