Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις;

Τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις;
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ AUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.09.2010 | 07:56
Πρώτη δημοσίευση: 21.09.2010 | 07:56

Μην περιμένετε την απάντηση από την Κυβέρνηση, ακόμη το θέμα βρίσκεται σε... διαβούλευση μεταξύ των εγκεφάλων

του υπουργείου που ακόμη εξετάζουν (όπως σε όλα σχεδόν τα βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα έσοδα) τα σενάρια για το πως θα κατατεθούν από τους πολίτες οι χιλιάδες αποδείξεις που έχουν συλλεχθεί.
Τώρα, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” οι υπεύθυνοι σκέφτονται δύο τρόπους. Ο πρώτος μάλλον αφορά ελάχιστους από τους φορολογούμενους αφού είναι ηλεκτρονικός, μέσω internet δηλαδή, και που στην πλειοψηφία τους οι πολίτες είτε αδυνατούν να το χρησιμοποιούσουν, είτε δεν το εμπιστεύονται.
Ο δεύτερος θα αποτελέσει την... εκδίκηση του πολίτη στην εφορία. Οι υπεύθυνοι λοιπόν σκέφτονται να βάλουν τα εκατομμύρια των πολιτών να δηλώσουν τα έξοδά τους (πόσες αποδείξεις συγκέντρωσαν) αναγράφοντας απλά στη δήλωση το ποσό σε ειδική φόρμα και στη συνέχεια να ταχυδρομήσουν το σύνολο των αποδείξεων στη ΔΟΥ στην οποία υπάγονται.
Μετά θα πρέπει οι εφορίες να κάνουν έλεγχο! Θα πρέπει δηλαδή οι εφοριακοί που ήδη δεν επαρκούν και κάνουν κάνουν μήνες να εκκαθαρίσουν τις σημερινές δηλώσεις να κάτσουν και να μετρήσουν μία, μία τις εκατοντάδες αποδείξεις που θα έχει στείλει ο πολίτης!
Αυτό βέβαια είναι ένα ακόμη σενάριο... Ακόμη πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες δεν έχουν λάβει καν το περσινό εκκαθαριστικό, μέχρι να έρθει η ώρα για την υποβολή των επόμενων δηλώσεων...


   Διαδώστε αυτό το άρθρο