Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τι χρειάζεται για να γράψετε το παιδί σας σε δημοτικό η βρεφονηπιακό σταθμό

Εκτός από τύχη, αφού οι αιτήσεις είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με πέρυσι λόγω της οικονομικής κρίσης είναι απαραίτητα και αρκετά δικαιολογητικά.

‘Ετσι, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

– Πιστοποιητικό ή ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού

– Ιατρική βεβαίωση για την ανάπτυξη και την ψυχοκινητική εξέλιξη του παιδιού, καθώς και φωτοαντίγραφο σελίδας εμβολιασμού του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού

– Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης των συζύγων του τρέχοντος οικονομικού έτους

– Η βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν εντός μηνός, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους και επικυρωμένο αντίγραφο βιβλιαρίου ενσήμων των γονέων, για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Στην περίπτωση που δεν κατατεθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είναι δυνατή η εγγραφή τους παιδιού κατ’ εκτίμηση της Επιτροπής Αξιολόγησης και Έγκρισης των αιτήσεων.

Σημειώνεται επίσης, ότι όσον αφορά την Αθήνα, σε σύνολο 5.189 νηπίων και βρεφών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Βρεφοκομείου Αθηνών, τα 4.000 είναι παιδιά Ελλήνων και τα 1.189 είναι παιδιά αλλοδαπών, απαραίτητη προϋπόθεση για τους οποίους, είναι η προσκόμιση άδειας νόμιμης παραμονής στη χώρα.

Ενδεικτικά, το μηνιαίο κόστος συμμετοχής των γονέων με οικογενειακό εισόδημα από 12.000-13.000 ευρώ, για ένα παιδί είναι 45 ευρώ, ενώ για δύο, 65 ευρώ.

Από 24.000-30.000, για ένα παιδί το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ, ενώ για δύο, 140 ευρώ. Ενώ, για οικογενειακά εισοδήματα από 36.000 και πάνω, για ένα παιδί φθάνει τα 150 ευρώ και για δύο τα 180 ευρώ.

Απαλλάσσονται της οικονομικής συμμετοχής οι έχοντες οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, εφόσον υπάρχει στην οικογένεια άτομο με αναπηρία σε ελάχιστο ποσοστό 67%, οι πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ καθώς και τρίτεκνοι με εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε