Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τι υποστηρίζει η πρόεδρος του δικαστηρίου για το επεισόδιο με τους Πυρήνες της Φωτιάς

Τι υποστηρίζει η πρόεδρος του δικαστηρίου για το επεισόδιο με τους Πυρήνες της Φωτιάς

Διαψεύδει η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Ασημίνα Υφαντή, τον διάλογο που διέρρευσε στα ΜΜΕ και φέρεται να είχε με μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», κατά τη διάρκεια της δίκης στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση του επονομαζόμενου «σχέδιου Γοργοπόταμος».

 Όπως αναφέρει η εφέτης στην επιστολή της ο «διάλογος είναι παντελώς ψευδής», προσθέτοντας πως όντως δέχθηκε επίθεση από τους κατηγορούμενους αλλά ουδέποτε απάντησε με τον τρόπο που αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα.

«Οι εκφράσεις αυτές που ψευδώς αποδίδονται σε εμένα αντιβαίνουν στη δεοντολογία μου ως προέδρου δικαστηρίου. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου οφείλει να είναι ψύχραιμος και απαθής διασφαλίζοντας την αμεροληψία της δίκης. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση αυτές οι εκφράσεις δεν απηχούν ούτε στο ύφος, ούτε στο ήθος μου ως εκπροσώπου της δικαιοσύνης» αναφέρει η εφέτης, Ασημίνα Υφαντή στην επιστολή της.

 

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής :

 

 

 

Επιστολή για την αποκατάσταση της αλήθειας
Αθήνα, 19/05/2016

Κύριοι

Με ιδιαίτερη έκπληξη και δυσαρέσκεια πληροφορήθηκα, την Τετάρτη 18/05/2016 από συναδέλφους μου, ότι σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης έχουν αναρτηθεί δημοσιεύματα σχετικά με υποτιθέμενα γεγονότα κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, που αναφέρεται από εσάς ως «υπόθεση Γοργοπόταμος», την οποία διευθύνω και λαμβάνει χώρα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Το ρεπορτάζ (το οποίο είναι ανυπόγραφο) είναι ανακριβές και εσκεμμένα συκοφαντικό προς το πρόσωπό μου..

Συγκεκριμένα, οι ανώνυμοι αρθρογράφοι παραθέτουν δήθεν αποσπάσματα διαλόγου ανάμεσα σε εμένα και τους κατηγορουμένους αποδίδοντάς μου τις παρακάτω στιχομυθίες ως απάντηση στις ύβρεις που δέχτηκα από αυτούς: «Ησυχία, ντροπή σας, θα σας βγουν ξινά τα γέλια» και «Αυτά στις φιλενάδες σας».

Ο διάλογος αυτός είναι παντελώς ψευδής.

Πράγματι δέχθηκα ύβρεις και ασεβή επίθεση από τους κατηγορουμένους, αλλά ουδέποτε απάντησα με τον τρόπο που αναφέρεται στα εν λόγω δημοσιεύματα. Οι εκφράσεις αυτές που ψευδώς αποδίδονται σε εμένα αντιβαίνουν στη δεοντολογία μου ως προέδρου δικαστηρίου. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου οφείλει να είναι ψύχραιμος και απαθής διασφαλίζοντας την αμεροληψία της δίκης. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση αυτές οι εκφράσεις δεν απηχούν ούτε στο ύφος, ούτε στο ήθος μου ως εκπροσώπου της δικαιοσύνης.

Για τους ανωτέρω λόγους, ζητώ άμεσα την αφαίρεση των συγκεκριμένων άρθρων και την άμεση δημοσίευση της παρούσας επιστολής μου στην ιστοσελίδα σας, καθώς και την κοινοποίησή της σε όσους διαδικτυακούς τόπους έγινε αναπαραγωγή του ψευδούς αυτού ρεπορτάζ.

Διαφορετικά θα είμαι στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθώ αρμοδίως ώστε να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες καθώς και θα αιτηθώ αστική αποζημίωση για την προσβολή της προσωπικότητάς μου.

Ασημίνα Υφαντή
Εφέτης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε