Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Ακόμη και μέσα στην ημέρα η απόφαση του ΣτΕ

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η ακρόαση, ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαου Σακελλαρίου, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Δεν αποκλείεται η απόφαση του ΣτΕ να εκδοθεί ακόμη και μέσα στην ημέρα.

Οι δικηγόροι των καναλιών, κατά τη διαδικασίας στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, έθεσαν τα επιχειρήματά τους και στράφηκαν ο ένας εναντίον του άλλου. Τις θέσεις τους ανέπτυξαν και οι νομικοί παραστάτες των υπουργείων Επικρατείας και Οικονομικών, επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί.

Επτά κανάλια στρέφονται το ένα κατά του άλλου αλλά και κατά των αποφάσεων τόσο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά αλλά και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου.

Με τις αιτήσεις τους, εννέα τον αριθμό, ζητούν να «παγώσει» η υπ’ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της πενταμελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών στοχεύουν να βγει προσωρινή διαταγή, μέχρι τη συζήτηση των αιτήσεων για τα ασφαλιστικά μέτρα, η οποία εκκρεμεί ακόμα. Για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, μέχρι στιγμής, δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία συζήτησής τους, αλλά ούτε έχει οριστεί και εισηγητής.

Παρόντες στη διαδικασία της Παρασκευής (26.08.2016) στο ΣτΕ ήταν, εκτός από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Ουρανία Νικολαράκου. Παρών στη συζήτηση και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών του υπουργείου Επικρατείας Λευτέρης Κρέτσος.

Οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ έχουν περάσει στο στάδιο της προεπιλογής της διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Οι υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί που προεπελέγησαν είναι:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε