Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Συζητήθηκαν ενώπιον του ΣτΕ οι αιτήσεις των Αlpha, Star Channel και Έψιλον

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συζητήθηκαν – κεκλεισμένων των θυρών – ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον για τη τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Οι αποφάσεις της Ολομέειας επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων αναμένονται μετά την 6η Ιουλίου 2016.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η οποία διήρκησε τέσσερις ώρες (πρόεδρος ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου) ανέπτυξε τις θέσεις του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας, Ελευθέριος Κρέτσος.

Από τη πλευρά του υπουργείου Επικρατείας παραστάθηκαν οι εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ευστράτιος Συνείκης και Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος και από το υπουργείο Οικονομικών το μέλος του ΝΣΚ Κωνσταντίνος Κηπουρός, ενώ και για τα δύο υπουργεία παραστάθηκαν και οι δικηγόροι Ιωάννης Μαντζουράνης και Ιωάννης Δρόσος.

Από την άλλη πλευρά, ο Αlpha εκπροσωπήθηκε από τον Χαράλαμπο Χρυσανθάκη, το Star Channel από τον Σταύρο Λαζαράτο και ο Έψιλον από τον Ευάγγελο Γκιουγκή.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε