Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Τime”: Από την μία κρίση και από την άλλη… μπουζούκια!

Το άρθρο του αμερικανικού περιοδικού Times
Το άρθρο του αμερικανικού περιοδικού Times
Με τον δικό τους τρόπο το Time μας ξεμπροστιάζουν. Την ώρα που η χώρα κινδυνεύει με πτώχευση οι περισσότεροι από εμάς τρέχουμε στα…μπουζούκια.

 

Μία ανταπόκριση από την Αθήνα και το χαρακτηριστικό τρόπο διασκέδασης των Ελλήνων στα μπουζούκια δημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό Time, δίνοντας μία διπλή εικόνα: των υπερβολών που «οδήγησαν τη χώρα στην κρίση», αλλά και των πολιτών που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να γλεντούν…
 
Το άρθρο μεταφέρει μία σειρά εικόνες από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης των Αθηνών, με τα πολυτελή αυτοκίνητα στα πάρκινγκ, τις φιάλες ουίσκι των 170 ευρώ, τα γαρίφαλα στις πίστες κ.λπ. για να σημειώσει: «Αν κάποιος αναζητεί ένα σύμβολο για το είδος των υπερβολών που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση, δεν πρέπει να κοιτάξει μακρύτερα από την κουλτούρα των μπουζουκιών -μία χαρακτηριστικά ελληνική εκδήλωση της καλής ζωής».
 
Στα κέντρα αυτά -συνεχίζει- οι οικονομικές περιπέτειες της χώρας μας δείχνουν απόμακρες. «Γι’ αυτό ακριβώς έρχονται οι άνθρωποι» προσθέτει το δημοσίευμα, το οποίο παραθέτει στη συνέχεια από απόψεις ιδιοκτητών και θαμώνων, μέχρι την περίπτωση της παραίτησης της υφυπουργού Τουρισμού Αντζελας Γκερέκου.
 
Καταλήγοντας, επισημαίνει: «Οι Έλληνες είναι ανένδοτοι ότι το τραγούδι και η γιορτή θα συνεχιστούν» και παραθέτει τα λόγια μίας 24χρονης φοιτήτριας που επισημαίνει ότι παρά την κρίση, οι Έλληνες θα βρίσκουν πάντα τρόπους να διασκεδάζουν. «Εξακολουθείς να έχεις την ανάγκη να βγαίνεις έξω. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρειάζονται να ζήσουν τις ζωές τους όμορφα».
 
Και έτσι είναι. Γιατί όπως έλεγαν και οι παλιοί… “Η φτώχεια θέλει καλοπέραση”!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε